23 Σεπτέμβριος 2015, 10:02 - Τελευταία Ενημέρωση: 23 Σεπτέμβριος 2015, 09:49

Στο έλεος της κακοκαιρίας Σκόπελος, Σκιάθος, Αλόννησος (φωτο, βίντεο)

  • Στο έλεος της κακοκαιρίας Σκόπελος, Σκιάθος, Αλόννησος (φωτο, βίντεο)
  • Στο έλεος της κακοκαιρίας Σκόπελος, Σκιάθος, Αλόννησος (φωτο, βίντεο)
  • Στο έλεος της κακοκαιρίας Σκόπελος, Σκιάθος, Αλόννησος (φωτο, βίντεο)

Απίστευτες καταστροφές σημειώθηκαν την Τρίτη το βράδυ στη Σκόπελο, που επί τρεις ώρες βρέθηκε στο έλεος ισχυρής καταιγίδας η οποία στη συνέχεια δημιούργησε χειμάρρους στη Σκιάθο αλλά και την Αλόννησο.

Όπως δήλωσε ο δήμαρχος Σκοπέλου Χρήστος Βασιλούδης, η θάλασσα ανέβηκε και πλημμύρισε το λιμάνι ενώ το ορμητικό ποτάμι που δημιουργήθηκε παρέσερνε με μεγάλη ταχύτητα ό,τι έβρισκε στο πέρασμά του. Δεκάδες δίκυκλα και αυτοκίνητα που ήταν σταθμευμένα σε διάφορα σημεία της παραλίας παρασύρθηκαν και καταστράφηκαν, ενώ στο λιμάνι άνοιξε κρατήρας 15 μέτρων.

Μεγάλες ζημιές έχουν προκληθεί σε πολλά καταστήματα της παραλίας, ενώ η Πυροσβεστική ακόμα δέχεται κλήσεις για άντληση υδάτων από πλημμυρισμένα σπίτια και καταστήματα.

Στη Σκιάθο η κεντρική οδός Παπαδιαμάντη μετατράπηκε σε ορμητικό χείμαρρο, ενώ στην περιοχή Κολιός έπεσε δένδρο και έκλεισε για μία ώρα ο δρόμος Σκιάθου-Κουκουναριών.

Σοβαρά προβλήματα έχουν καταγραφεί και στην Αλόννησο. Δυστυχώς η κακοκαιρία συνεχίζεται και σήμερα σε όλες τις Σποράδες, με βροχές κατά διαστήματα, γεγονός που δυσχεραίνει το έργο αποκατάστασης των ζημιών.

*Οι φωτογραφίες και το βίντεο είναι από το skopelos-news.blogspot.gr