23 Σεπτέμβριος 2015, 08:40 - Τελευταία Ενημέρωση: 23 Σεπτέμβριος 2015, 08:42

Πρεμιέρα για τη «Ρωσική Εβδομάδα» σε Κέρκυρα και Λευκάδα

  • Πρεμιέρα για τη «Ρωσική Εβδομάδα» σε Κέρκυρα και Λευκάδα

Ξεκινούν σήμερα και ολοκληρώνονται στις 27 Σεπτεμβρίου, οι εκδηλώσεις της «Ρωσικής Εβδομάδας» στα Ιόνια Νησιά, με το φόρουμ στην Κέρκυρα αλλά και τις παράλληλες δράσεις στη Λευκάδα.

Η «Ρωσική Εβδομάδα» ξεκίνησε πριν από μερικά χρόνια με αφορμή τις εκδηλώσεις για τον ναύαρχο Ουσακώβ που καθιέρωσαν Δήμος Κέρκυρας και ρωσική πρεσβεία, σε μία προσπάθεια σύσφιξης των σχέσεων του νησιού και της περιφέρειας με τη Μόσχα αλλά και στόχο ταυτόχρονα ένα τουριστικό άνοιγμα στη ρωσική αγορά που συνεχώς διευρύνεται. 

Το πρωί της Πέμπτης, 24 Σεπτεμβρίου, θα τελεστεί Θεία Λειτουργία στον ναό του Αγίου Σπυρίδωνα στην Κέρκυρα ενώ θα ακολουθήσει παρέλαση και κατάθεση στεφάνων στο μνημείο του Ιωάννη Καποδίστρια και του ναυάρχου Άγιου Θεόδωρου Ουσακώβ καθώς και στο μνημείο «Ελλήνων και Ρώσων, πεσόντων για την πίστη των πατέρων τους» στο νησί Βίδος. Το απόγευμα της ίδια ημέρας θα πραγματοποιηθεί εορταστική συναυλία στο κέντρο της πόλης της Κέρκυρας.

Στην έναρξη του φόρουμ, από τις 15:00 έως τις 17:00 το απόγευμα, το μεγάλο ανθυποβρυχιακό πλοίο «Σμέτλιβι» του πολεμικού στόλου της Μαύρης Θάλασσας θα είναι ελεύθερα ανοιχτό στο κοινό.

Στη Λευκάδα, το πρωί του Σαββάτου, (26 Σεπτεμβρίου), θα γίνουν τα αποκαλυπτήρια της προτομής προς τιμήν του Αγίου Θεοδώρου Ουσακώβ, ναυάρχου Ρωσικού Στόλου, σε ανάμνηση της ίδρυσης της Επτανήσου Πολιτείας και θα ακολουθήσει κατάθεση στεφάνων. Στη συνέχεια θα παρελάσει η μπάντα του πολεμικού ρωσικού στόλου της Μαύρης Θάλασσας στην πόλη της Λευκάδας.

Την Κυριακή, 15:00 με 18:00 το «Σμέτλιβι» θα είναι και πάλι ανοιχτό στο κοινό, αυτή τη φορά στη Λευκάδα.