22 Σεπτέμβριος 2015, 11:59 - Τελευταία Ενημέρωση: 22 Σεπτέμβριος 2015, 11:49

Άμεσα η διαδικασία εκλογής προέδρου στη ΝΔ – Τι λέει ο Μεϊμαράκης

  • Άμεσα η διαδικασία εκλογής προέδρου στη ΝΔ – Τι λέει ο Μεϊμαράκης
    Ευ. Μεϊμαράκης και Κ. Μητσοτάκης στα βουλευτικά έδρανα, υπό το βλέμμα της Ο. Κεφαλογιάννη

Πριν οι εξελίξεις στη ΝΔ και το... αντάρτικο πάρουν διαστάσεις, από το Γραφείο Τύπου της ΝΔ ανακοινώθηκε η απόφαση του Ευάγγελου Μεϊμαράκη, να ξεκινήσουν από σήμερα οι διαδικασίες για εκλογή αρχηγού στη ΝΔ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρώτος που ετοιμάζεται να ανακοινώσει υποψηφιότητα είναι ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Άγνωστο παραμένει εάν θα είναι πάλι υποψήφιος ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης.

Μιλώντας ο ίδιος με δημοσιογράφους είπε ότι με βάση το καταστατικό, αναλαμβάνει υπηρεσιακός πρόεδρος του κόμματος και θα ασκεί τα στοιχειώδη καθήκοντά του μέχρι να ολοκληρωθεί η διαδικασία εκλογής νέου προέδρου.

Για το ενδεχόμενο δικής του υποψηφιότητας απάντησε ότι το πιθανότερο είναι να μην θέσει υποψηφιότητα καθώς, εξήγησε, διαφωνεί με τη διαδικασία.

«Προς το παρόν κλίνω στο "όχι" γιατί είναι γνωστό ότι διαφωνώ με αυτή τη διαδικασία. Το πιθανότερο είναι να μην είμαι. Εκτός και αν δεν υπάρχει κανείς υποψήφιος», δήλωσε.

Υπενθύμισε τις αντιδράσεις που εκδηλώθηκαν όταν σε συνέντευξή του στην ΕΡΤ είχε μιλήσει για αλλαγή στη διαδικασία εκλογής προέδρου.

Διευκρίνισε επίσης ότι ως υπηρεσιακός πρόεδρος δεν έχει δικαίωμα να συγκαλέσει τα όργανα και πως η όποια κουβέντα για τα αίτια της εκλογικής ήττας θα γίνει κατά τη διάρκεια της διαδικασίας εκλογής νέου προέδρου. Όσο για την κριτική που δέχεται είπε ότι θα απαντήσει και σημείωσε: «Η κεντροδεξιά πάντα είχε γραμμή συνεννόησης και μετριοπάθειας και ψήφιζε πάντα σύμφωνα με το εθνικό συμφέρον».

Ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης ανέφερε ότι δεν έχει μιλήσει για αυτό το θέμα με τους πρώην πρωθυπουργούς και πρώην προέδρους του κόμματος Κώστα Καραμανλή και Αντώνη Σαμαρά.