30 Ιούλιος 2013, 08:37 - Τελευταία Ενημέρωση: 5 Σεπτέμβριος 2014, 20:18

Στην ουρά για σπίτι στην Ελλάδα οι Βρετανοί

  • Στην ουρά για σπίτι στην Ελλάδα οι Βρετανοί

Ολοένα και περισσότεροι Βρετανοί επιδίδονται σε ανεύρεση κατοικίας στην Ελλάδα σύμφωνα με τη μεσιτική εταιρεία Rightmove που ειδικεύεται και στην εύρεση σπιτιών στο εξωτερικό για τους Βρετανούς πελάτες της.

Σε πρόσφατη έρευνα της εταιρείας, τρεις από τους ελληνικούς προορισμούς που διαφημίζονται στον ιστότοπό της περιλαμβάνονται στην πρώτη πεντάδα των περιοχών όπου καταγράφεται η μεγαλύτερη αύξηση των αναζητήσεων για σπίτια.

Αναλυτικότερα, σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ, πίσω από την Ίμπιζα της Ισπανίας, η μεγαλύτερη μηνιαία αύξηση στις αναζητήσεις αφορά στις Κυκλάδες (αύξηση 37,88%), ενώ ακολουθούν η Κεφαλονιά (35,97%), η Φλωρεντία και η Κέρκυρα (33,16%). Συνολικά σε όλη την Ελλάδα η Rightmove διαφημίζει 1915 ακίνητα.

Η αύξηση στο ενδιαφέρον επίδοξων αγοραστών οφείλεται στη μείωση του κόστους αγοράς. Σύμφωνα με το μεσιτικό γραφείο Knight Frank, ενώ στη Βρετανία οι τιμές στη στεγαστική αγορά είναι αυξημένες κατά 2,9% σε σύγκριση με το τρίτο τρίμηνο του 2008, στην Ελλάδα καταγράφεται μείωση των τιμών κατοικίας κατά 29% κατά την ίδια περίοδο.

Την ίδια στιγμή, η Goldman Sachs προβλέπει ότι στο χειρότερο σενάριο οι τιμές κατοικίας στην Ευρωζώνη θα μειωθούν κατά ακόμα 7% έως το τέλος του 2016, την ώρα που η αντίστοιχη ελάχιστη αύξηση στη Βρετανία υπολογίζεται σε 10%.

Πηγή: news247.gr