22 Σεπτέμβριος 2015, 08:54 - Τελευταία Ενημέρωση: 22 Σεπτέμβριος 2015, 01:04

Η επόμενη μέρα της ΝΔ και οι πρώτοι... αντάρτες

  • Η επόμενη μέρα της ΝΔ και οι πρώτοι... αντάρτες
    Η προεκλογική ευφορία δεν είχε συνέχεια για τη ΝΔ (φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ/Αλέξανδρος Βλάχος)

Το βηματισμό της αναζητεί η ΝΔ μετά την τρίτη απανωτή ήττα μέσα σε εννέα μήνες. Το αντάρτικο ήδη ξεκίνησε με κορυφαίους του... χορού εκείνους που σιωπούσαν στην ήττα του Ιανουαρίου.

Σαν έτοιμοι από καιρό οι Άδωνις Γεωργιάδης, Μάκης Βορίδης και Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου πήραν το όπλο τους για να πυροβολήσουν τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη, όχι στον κρόταφο αλλά στα… πόδια επειδή απέτυχε η στρατηγική που επέλεξε, δηλαδή η συναίνεση και η δημιουργία μιας Εθνικής Ελλάδας.

Παράλληλα ζητούν από τη ΝΔ να κάνει αντιπολίτευση και να μην ψηφίζει ό,τι φέρνει ο Τσίπρας όπως έκανε στο θέμα του μνημονίου 3.

Χαρακτηριστικές ήταν οι δηλώσεις του Άδωνι Γεωργιάδη που υποστήριξε μεταξύ άλλων ότι το κόμμα κατάφερε να πάρει 200.000 και παραπάνω ψήφους από τις εκλογές του Ιανουαρίου όταν είχε ιστορικά χαμηλά!

Από τη μεριά του ο μεταβατικός (ξανά) πρόεδρος της ΝΔ Βαγγέλης Μεϊμαράκης φέρεται να δηλώνει ότι εκείνος θα ξεκινήσει τη διαδικασία εκλογής ηγεσίας (την ερχόμενη εβδομάδα θα συνεδριάσουν τα όργανα του κόμματος) χωρίς να περιμένει το συνέδριο της επόμενης άνοιξης. Τονίζει μάλιστα ότι αυτή η πρωτοβουλία δεν σημαίνει πως ο ίδιος δεν θα διεκδικήσει την παραμονή του στην ηγεσία του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.