22 Σεπτέμβριος 2015, 00:19 - Τελευταία Ενημέρωση: 22 Σεπτέμβριος 2015, 00:17

Ουρές στην Αθήνα για τον... μυστηριώδη Jo Nesbo

  • Ουρές στην Αθήνα για τον... μυστηριώδη Jo Nesbo

Φωτογραφίες δόθηκαν την Δευτέρα στη δημοσιότητα με τον Νορβηγό συγγραφέα αστυνομικής λογοτεχνίας Γιού Νέσμπε (Jo Nesbo) να υπογράφει τα βιβλία του μετά το τέλος της συνομιλίας με τον δημοσιογράφο Αντώνη Καρπετόπουλο, για τα έργα του και τον διάσημο επιθεωρητή του Χάρι Χόλε, σε γνωριμία και συζήτηση που πραγματοποιήθηκε στην Αίθουσα Χρήστος Λαμπράκης στο Μέγαρο Μουσικής, την περασμένη Παρασκευή 18 Σεπτεμβρίου 2015.

Ο κόσμος τίμησε με την παρουσία του τον καταξιωμένο συγγραφέα, του επιφύλαξε υποδοχή... ροκ σταρ και σχημάτισε ουρές για ένα αυτόγραφο, στη στάση του στην Αθήνα, λίγο πριν αναχωρήσει για το αγαπημένο του νησί, την Κάλυμνο, για διακοπές και αναρρίχηση (το λατρεμένο του σπορ). 

«Ο μεγαλύτερος φόβος μου είναι το σκοτάδι και να χάσω το μυαλό μου», είπε μεταξύ άλλων ενώ μίλησε διεξοδικά για τον περίφημο Χάρι Χόλε. Αναφέρθηκε επίσης στη μουσική, τους συγγραφείς που τον επηρέασαν, τους μετανάστες που «έδωσαν χρώμα στο Όσλο», στους γυναικείους χαρακτήρες στα έργα του, στην αρχαία τραγωδία και την ηθική, ακόμα και στο ποδόσφαιρο.


Ο Jo Nesbo (αριστερά) υπογράφει αυτόγραφα στους Έλληνες θαυμαστές του (Φωτ.: ΑΠΕ ΜΠΕ / Χάρης Ακριβιάδης)

«Η στιγμή της κρίσιμης απόφασης αυτή είναι που καθορίζει την ηθική μας», είπε και σημείωσε πως δεν νιώθει ούτε θέλει να δείχνει αφοσίωση απέναντι στους αναγνώστες, στους εκδότες ή στους ατζέντηδές του, ούτε καν στον ίδιο τον εαυτό του... «Το σαλόνι μου είναι ανοιχτό για όλους. Σε όποιον αρέσει μπαίνει και απολαμβάνει τη φιλοξενία με τους δικούς μου όμως κανόνες», τόνισε.