21 Σεπτέμβριος 2015, 22:44 - Τελευταία Ενημέρωση: 21 Σεπτέμβριος 2015, 22:38

Με χιούμορ απαντούν οι Αμερικανοί στο φωτομοντάζ ρωσικού καναλιού

  • Με χιούμορ απαντούν οι Αμερικανοί στο φωτομοντάζ ρωσικού καναλιού
    Το φωτομοντάζ της... αντεπίθεσης από τους Αμερικανούς

H αμερικανική πρεσβεία στη Ρωσία απάντησε με χιούμορ αλλά και ειρωνική διάθεση στο φωτομοντάζ που έκανε ρωσικό τηλεοπτικό δίκτυο που πρόσκειται στο Κρεμλίνο, και δημοσίευσε ψεύτικη φωτογραφία όπου απεικονίζεται ο Αμερικανός πρέσβης να συμμετέχει σε διαδήλωση της αντιπολίτευσης.

Το τηλεοπτικό δίκτυο Ren TV όχι μόνο μετέδωσε ότι ο Αμερικανός πρέσβης στη Μόσχα Τζον Τεφτ «πρωτοστάτησε στη διαδήλωση» αλλά προέβαλε και φωτογραφία στην οποία ο αξιωματούχος εμφανίζεται να στέκεται μπροστά από πολλά μικρόφωνα με φόντο το πλήθος των διαδηλωτών.

«Ο πρέσβης Τεφτ πέρασε την Κυριακή στο σπίτι του ωστόσο χάρη στο photoshop, μπορεί και ταξιδεύει παντού» σχολίασε η αμερικανική πρεσβεία στο λογαριασμό της σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης, όπου ανήρτησε επίσης φωτογραφίες του Τεφτ… στη Σελήνη ή και σε έναν αγώνα χόκεϊ στον πάγο.

Με τη βοήθεια φωτομοντάζ είχαν «συνδυαστεί» άσχετες μεταξύ τους φωτογραφίες.

Το Ren Tv, ιδιοκτησίας τoυ ομίλου National Media Group, απέσυρε τη φωτογραφία από τον ιστότοπό του και υποστήριξε ότι προέβαλε ένα φωτογραφικό στιγμιότυπο που είχαν πρώτα «δημοσιεύσει  μπλόγκερ», ενώ ζήτησε «συγγνώμη για τη δημοσίευση ψευδών πληροφοριών».