21 Σεπτέμβριος 2015, 18:44 - Τελευταία Ενημέρωση: 21 Σεπτέμβριος 2015, 18:53

Πού θα επιμείνει η κακοκαιρία, πού αναμένεται ύφεση – Ο καιρός την Τρίτη αναλυτικά

  • Πού θα επιμείνει η κακοκαιρία, πού αναμένεται ύφεση – Ο καιρός την Τρίτη αναλυτικά
    (φωτ.: ΕPA/Karl-Josef Hildenbrand)

Βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές αναμένονται στην ανατολική χώρα την Τρίτη. Η θερμοκρασία σε μικρή πτώση, κυρίως στα ανατολικά. Στο έκτακτο δελτίο πρόγνωσης επικίνδυνων καιρικών φαινομένων είναι ακόμα σε ισχύ, η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία προβλέπει ότι από τις πρωινές ώρες θα υπάρξει ύφεση της κακοκαιρίας σε Ιόνιο, Ήπειρο, δυτική Στερεά και δυτική Πελοπόννησο. Στην υπόλοιπη χώρα, όμως, οι ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα συνεχιστούν.

Αναλυτικά:

Στην Αττική νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες κατά περιόδους ισχυρές. Οι άνεμοι από ανατολικές διευθύνσεις 3-4 μποφόρ και η θερμοκρασία από 18 έως 22 βαθμούς.

Αυξημένες νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες, οι οποίες μέχρι το απόγευμα θα είναι κατά περιόδους ισχυρές, αναμένονται στη Θεσσαλονίκη. Οι άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις 3-5 μποφόρ και η θερμοκρασία από 18 έως 22 βαθμούς.

Σε Μακεδονία, Θράκη αυξημένες νεφώσεις κατά διαστήματα με βροχές και καταιγίδες. Τα φαινόμενα, τα οποία κατά τόπους θα είναι ισχυρά, από το απόγευμα στα δυτικά θα ασθενήσουν. Οι άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις 3-5 και τοπικά 6 μποφόρ. Εξασθένηση από το απόγευμα. Η θερμοκρασία από 14 έως 26 βαθμούς Κελσίου, στα δυτικά 3-4 βαθμούς χαμηλότερη.

Νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες πρόσκαιρα κατά τόπους ισχυρές σε Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησο. Οι άνεμοι από ανατολικές διευθύνσεις 4-5 και στα βόρεια 6 μποφόρ. Από το απόγευμα θα ασθενήσουν και στα νότια θα στραφούν σε βορείους βορειοδυτικούς. Η θερμοκρασία από 15 έως 24 βαθμούς, στα βόρεια 2-3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στα νησιά Ιονίου, Ήπειρο, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησο νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Οι άνεμοι βόρειοι βορειοδυτικοί 3-5 μποφόρ, με σταδιακή εξασθένηση από το απόγευμα. Η θερμοκρασία από 18 έως 26 βαθμούς. Στην Ήπειρο 3-5 βαθμούς χαμηλότερη.

Νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές σε Κυκλάδες και Κρήτη. Οι άνεμοι από νότιες διευθύνσεις 3-5 μποφόρ. Από το μεσημέρι και από τα δυτικά θα στραφούν σε δυτικούς βορειοδυτικούς με την ιδία ένταση. Η θερμοκρασία από 18 έως 25 βαθμούς.

Τέλος στα νησιά ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές. Οι άνεμοι από ανατολικές διευθύνσεις 4-5 και πρόσκαιρα στα νότια τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 19 έως 26 βαθμούς.