• ΑΡΧΕΙΟ
29 Ιούλιος 2013, 19:17 - Τελευταία Ενημέρωση: 20 Οκτώβριος 2014, 11:29

31 Ιουλ έως 6 Αυγ 2013: Πολιτιστικές εκδηλώσεις στο Μεσαίο Θεσσαλονίκης

  • 31 Ιουλ έως 6 Αυγ 2013: Πολιτιστικές εκδηλώσεις στο Μεσαίο Θεσσαλονίκης

Ο Μορφωτικός Πολιτιστικός Σύλλογος Μεσαίου Θεσσαλονίκης «Ο Πόντος» σας προσκαλεί να τιμήσετε με την παρουσία σας τις επταήμερες πολιτιστικές εκδηλώσεις που διοργανώνει από 31 Ιουλίου έως 6 Αυγούστου 2013, με την ευκαιρία της τοπικής γιορτής της Μεταμόρφωσης Του Σωτήρος και σύμφωνα με το πρόγραμμα που σας στέλνουμε.

Τετάρτη 31 Ιουλίου 2013 και ώρα 9:00 μ.μ: Ποντιακή βραδιά. Συμμετέχουν οι καλλιτέχνες στο τραγούδι Γεώργιος Σιδηρόπουλος, τραγούδι-λύρα Πόλυς Παυλίδης, Χαράλαμπος Παυλίδης, Χάρης Κωστελίδης, Γεώργιος Μουστόπουλος, Φίλιππος Ανανικίδης και Ραφαήλ Αμανατίδης. Λύρα: Ευκλείδης Παυλίδης, Δαμιανός Ακριτίδης, Αλέξης Κοσμίδης, Παύλος Θ. Αμανατίδης και  Γεώργιος Σ. Φωτιάδης. Νταούλι και ντραμς  Γεώργιος Π. Αμανατίδης και αρμόνιο Γεώργιος Θ. Αμανατίδης.

Συμμετοχή του μικρού χορευτικού συγκροτήματος του συλλόγου Μεσαίου ο «Πόντος» και του χορευτικού συγκροτήματος του Πολιτιστικού Συλλόγου Μαυρονερίου «ΟΙ ΕΛΛΕΝΟΙ»  που θα παρουσιάσει χορούς από τον Πόντο.

Πέμπτη 1 Αυγούστου 2013 και ώρα 6:30 μ.μ.: Ποδοσφαιρικός αγώνας μεταξύ μικρών ομάδων αγοριών και κοριτσιών με αθλοθέτηση κυπέλλου «Αναστάσιος Μαρμαρίδης» από το Μορφωτικό Πολιτιστικό Σύλλογο Μεσαίου ο «ΠΟΝΤΟΣ».

Ώρα 8:00 μ.μ: Παιδικά παιχνίδια: Τσιλίκι (τσάλτικα), τζαμί (παιχνίδι με τα κεραμίδια), μήλα, σκλαβάκι, σχοινάκι, τσουβαλοδρομίες και αυγοκουταλοδρομίες. Τα παιχνίδια θα διεξαχθούν στο δημοτικό σχολείο Μεσαίου.

Ώρα 9:00 μ.μ: Παιχνίδια και μαγικά με το Μαρμέλο.

Παρασκευή 2 Αυγούστου 2013 και ώρα 9:00 μ.μ.: Μ. Λαϊκή βραδιά αφιερωμένη στο μεγάλο λαϊκό συνθέτη  Απόστολο Καλδάρα από το συγκρότημα ΄΄ΜΑΚΕΔΟΝΕΣ΄΄.

Σάββατο 3 Αυγούστου 2013 και ώρα 9:00 μ.μ.: Χορευτική εκδήλωση, παίρνουν μέρος τα χορευτικά συγκροτήματα της Ένωσης Ποντίων Αμπελοκήπων με χορούς από τον Πόντο, του Πολιτιστικού Συλλόγου Κριθιάς με χορούς από τη Μυτιλήνη, του Χορευτικού Ομίλου Θεσσαλονίκης με χορούς από τη Θεσσαλία καθώς και το εφηβικό χορευτικό συγκρότημα του συλλόγου Μεσαίου «Ο ΠΟΝΤΟΣ» με χορούς από τον Πόντο. Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης θα προσφερθούν παραδοσιακά φαγητά (σουρβά, ταν, πίτες) στους παρευρισκομένους.

Κυριακή 4 Αυγούστου 2013 και ώρα 6:00 μ.μ : Ποδοσφαιρικός αγώνας μεταξύ νέων και παλαίμαχων Αστραπής Μεσαίου με αθλοθέτηση του κυπέλλου «Αναστάσιος Μαρμαρίδης» στη νικήτρια ομάδα, από τον Σύλλογο Μεσαίου ο «ΠΟΝΤΟΣ».

Ώρα 8:00 μ.μ: Ποδηλατοδρομίες (παιδικό, εφηβικό και μεγάλο)

Ώρα 9:00 μ.μ: Εκδήλωση Καραγκιόζη με το έργο «Ο καραγκιόζης και ο διάβολος κουμπάρος» με το Γιάννη Χαντζή.

Δευτέρα 5 Αυγούστου 2013 και ώρα 7:00 μ.μ.: Μέγας εσπερινός με αρτοκλασία. Στη συνέχεια θα γίνει περιφορά της Εικόνας της Μεταμόρφωσης Του Σωτήρος, εντός του χωριού με η συνοδεία της φιλαρμονικής του Δήμου Ωραιοκάστρου και των χορευτικών συγκροτημάτων του συλλόγου Μεσαίου. Μετά την περιφορά θα χορέψουν τα χορευτικά συγκροτήματα του συλλόγου Μεσαίου ο «ΠΟΝΤΟΣ», στο προαύλιο της εκκλησίας. Κατόπιν θα ακολουθήσει το πανηγύρι που οργανώνει ο ποδοσφαιρικός σύλλογος «ΑΣΤΡΑΠΗ» Μεσαίου στο προαύλιο του Δημοτικού Σχολείου Μεσαίου.

Τρίτη 6 Αυγούστου 2013 και ώρα 7:00 π.μ.: Όρθρος και Θεία Λειτουργία.

Ώρα 9:00 μ.μ.: Χορευτική εκδήλωση με τη συμμετοχή του Πολιτιστικού Συλλόγου Δρυμού με χορούς από τη Μακεδονία, του Πολιτιστικού Συλλόγου Αγίου Αθανασίου με χορούς από τη Θράκη, του Συλλόγου Κρητών Ωραιοκάστρου και Φίλων «Ο Ερωτόκριτος» με χορούς από την Κρήτη  και του μεγάλου χορευτικού συγκροτήματος του συλλόγου Μεσαίου «Ο ΠΟΝΤΟΣ» με χορούς από τον Πόντο.

Όλες οι εκδηλώσεις θα γίνουν στο Δημοτικό Σχολείο Μεσαίου εκτός από τις αθλητικές που θα γίνουν στο γήπεδο της Αστραπής Μεσαίου. Στις χορευτικές εκδηλώσεις θα συμμετάσχουν παραδοσιακοί οργανοπαίχτες.

Με τιμή
Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Ο Πρόεδρος
Αμανατίδης Θεόδωρος         

Η Γεν. Γραμματέας
Αμανατίδου Θ. Σοφία

Μορφωτικός Πολιτιστικός Σύλλογος Μεσαίου Θεσσαλονίκης «Ο Πόντος»
Δείτε τα στοιχεία του Συλλόγου