21 Σεπτέμβριος 2015, 11:02 - Τελευταία Ενημέρωση: 21 Σεπτέμβριος 2015, 13:24

Βιβλικές καταστροφές σε Πρέβεζα, Καλαμάτα, Πάτρα, Κέρκυρα (βίντεο)

  • Βιβλικές καταστροφές σε Πρέβεζα, Καλαμάτα, Πάτρα, Κέρκυρα (βίντεο)

Σφοδρή καταιγίδα και ένας ανεμοστρόβιλος έπληξαν λίγο μετά τις 7 το πρωί την Καλαμάτα προκαλώντας τεράστιες ζημιές και τροχαία ατυχήματα. Η κακοκαιρία δεν άφησε ανεπηρέαστο το νεκροταφείο Ασπροχώματος. Νωρίτερα μία νταλίκα είχε αναποδογυρίσει, με αποτέλεσμα να κλείσει το ρεύμα εξόδου της Νέας Εισόδου, μετά τα φανάρια της Διασποράς. Ζημιές προκλήθηκαν και σε σπίτια και εργοστάσια. Αστυνομία και Πυροσβεστική καθώς και συνεργεία της ΔΕΗ δίνουν μάχη για να τις αποκαταστήσουν.

Σοβαρές ζημιές καταγράφηκαν και στην Σκάλα Λακωνίας (κεντρική φωτογραφία).

Πλημμύρισε η Πρέβεζα
Προβλήματα και πλημμύρες δημιούργησαν τα έντονα καιρικά φαινόμενα που πλήττουν την δυτική Ελλάδα από την Κυριακή το βράδυ, και ιδιαίτερα στην πόλη της Πρέβεζας.

Δρόμοι μετατράπηκαν σε ποτάμια ενώ δεκάδες κλήσεις για πλημμυρισμένα υπόγεια στο κέντρο της πόλης έχει δεχθεί η Πυροσβεστική. Η Πολιτική Προστασία της Περιφέρειας Ηπείρου βρίσκεται σε επιφυλακή καθώς η κακοκαιρία μεταφέρεται και στους υπόλοιπους νομούς της Ηπείρου.

Δεκάδες οι κλήσεις για βοήθεια στην Πάτρα
Πλημμύρες σε υπόγεια και προβλήματα στη κυκλοφορία των οχημάτων, έχει προκαλέσει η κακοκαιρία στην Πάτρα. Η Πυροσβεστική έχει δεχθεί δεκάδες κλήσεις για απάντληση υδάτων από υπόγεια καταστημάτων και σπιτιών.

Λόγω της έντονης βροχόπτωσης, με μεγάλη δυσκολία γίνεται η κυκλοφορία των οχημάτων στην παραλιακή λεωφόρο Όθωνος Αμαλίας και μάλιστα πολλοί οδηγοί αναγκάστηκαν να εισέλθουν στον πεζόδρομο της Ρήγα Φεραίου, προκειμένου να διασχίσουν το κέντρο της Πάτρας. Επί τόπου βρίσκονται συνεργεία του δήμου, προκειμένου να αντιμετωπίσουν τα προβλήματα και να ομαλοποιηθεί η κυκλοφορία.

Γενικό μπλακ άουτ στο νησί των Φαιάκων
Διακοπή ρεύματος σημειώθηκε λίγο μετά τα μεσάνυχτα στην Κέρκυρα. Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι υπάρχει ζημιά στον υποσταθμό της ΔΕΗ στη Ηγουμενίτσα με αποτέλεσμα εκατοντάδες σπίτια να έχουν μείνει χωρίς ρεύμα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ