21 Σεπτέμβριος 2015, 08:04 - Τελευταία Ενημέρωση: 21 Σεπτέμβριος 2015, 09:32

Πού θα χτυπήσει η κακοκαιρία στην Ελλάδα

  • Προβλήματα από τα καιρικά φαινόμενα σε τρεις νομούς στη Βόρεια Ελλάδα
    (Φωτ. αρχείου)

Κακοκαιρία αρχικά στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά και σταδιακά έως αργά το βράδυ σε όλη τη χώρα. Τα φαινόμενα πιθανό να συνοδεύονται από ισχυρούς άνεμους και χαλαζοπτώσεις. Η θερμοκρασία θα καταγράψει αισθητή πτώση στις περισσότερες περιοχές.

Νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες αναμένονται στην Αττική. Κατά περιόδους τα φαινόμενα θα είναι έντονα. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 5 με 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 19 έως 26 βαθμούς Κελσίου.

Παρόμοιο το τοπίο στη Θεσσαλονίκη αφού αναμένονται νεφώσεις κατά διαστήματα αυξημένες με βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές. Οι άνεμοι θα είναι μεταβλητοί 4 και στα ανατολικά ανατολικοί 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 18 έως 25 βαθμούς Κελσίου.

Στη Μακεδονία και από το μεσημέρι στη Θράκη θα παρατηρηθούν αυξημένες νεφώσεις κατά διαστήματα με βροχές και καταιγίδες. Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους ισχυρά. Οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις 3 με 5 και στην κεντρική Μακεδονία τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16 έως 25 βαθμούς Κελσίου, στα δυτικά 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη. Στη Θράκη θα φτάσει έως 28 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά, τη δυτική Πελοπόννησο αναμένονται αυξημένες νεφώσεις κατά διαστήματα, με βροχές και καταιγίδες. Τα φαινόμενα μέχρι τη νύχτα θα είναι κατά τόπους ισχυρά. Οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις 5 με 6 μποφόρ και στα νότια από νότιες με την ιδία ένταση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18-25°C. Στην Ήπειρο θα είναι κατά τόπους 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Νεφώσεις τοπικά αυξημένες, αρχικά στα δυτικά και τα βόρεια τμήματα και από τις πρωινές ώρες και στις υπόλοιπες περιοχές με βροχές και καταιγίδες προβλέπει η ΕΜΥ σε Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησο. Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους ισχυρά. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ και στα βόρεια από ανατολικές με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα είναι από 18-27°C. Στα βόρεια η μεγίστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Σε Κυκλάδες, Κρήτη αναμένονται τοπικές νεφώσεις που γρήγορα από τα δυτικά θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν βροχές και καταιγίδες. Τα φαινόμενα τοπικά θα είναι ισχυρά. Οι άνεμοι θα είναι από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 20 έως 27°C και στην Κρήτη έως 29°C.

Λίγες νεφώσεις οι οποίες από το μεσημέρι θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν βροχές και καταιγίδες αρχικά στα βόρεια και βαθμιαία και στα υπόλοιπα προβλέπονται στα νησιά ανατολικού του Αιγαίου, τα Δωδεκάνησα. Τα φαινόμενα από το βράδυ πιθανόν στα βόρεια να είναι έντονα. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοανατολικοί 4 με 5 και πρόσκαιρα τοπικά 6 μποφόρ. Από το βράδυ στα βόρεια βορειοανατολικοί 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα είναι από 20 έως 29°C.