20 Σεπτέμβριος 2015, 23:39 - Τελευταία Ενημέρωση: 20 Σεπτέμβριος 2015, 23:36

Θεσσαλονίκη: Ποιοι βουλευτές εκλέγονται με τα μέχρι τώρα αποτελέσματα

  • Θεσσαλονίκη: Ποιοι βουλευτές εκλέγονται με τα μέχρι τώρα αποτελέσματα
    Ο βουλευτής της ΝΔ στη Β΄ Θεσσαλονίκης Σάββας Αναστασιάδης μιλά στο Κοινοβούλιο

Αλλαγές στους συσχετισμούς των εδρών μεταξύ των κομμάτων στην Α΄ και στη Β΄ Θεσσαλονίκης φέρνουν τα μέχρι τώρα αποτελέσματα των εκλογών, καθώς και στις δύο εκλογικές περιφέρειες η Ένωση Κεντρώων καταλαμβάνει την τέταρτη θέση.

Στην Α΄ Θεσσαλονίκης ο ΣΥΡΙΖΑ χάνει μια έδρα (βγάζει έξι και δεν επανεκλέγεται η Βούλα Τεκτονίδου), που πηγαίνει στην Ενωση Κεντρώων.

Συγκεκριμένα, εκλέγονται οι: Νίκος Παρασκευόπουλος (πρώτη φορά), Γιάννης Αμανατίδης, Τάσος Κουράκης, Μάρκος Μπόλαρης (πρώτη φορά με τον ΣΥΡΙΖΑ), Τριαντάφυλλος Μηταφίδης, Αλέξανδρος Τριανταφυλλίδης.

Η ΝΔ διατηρεί τις τέσσερις έδρες και επανεκλέγονται οι: Κώστας Καραμανλής, Κώστας Γκιουλέκας, Σταύρος Καλαφάτης, Έλενα Ράπτη.

Από τη Χρυσή Αυγή εκλέγεται ο Αντώνης Γρέγος, από την Ενωση Κεντρώων ο Βασίλης Λεβέντης, από τη Δημοκρατική Συμπαράταξη ο Ευάγγελος Βενιζέλος, από το ΚΚΕ ο Γιάννης Δελλής (πρώτη φορά), από το Ποτάμι ο επικεφαλής του Σταύρος Θεοδωράκης (μένει εκτός Βουλής η Χριστίνα Ταχιάου) και από τους Ανεξάρτητους Έλληνες ο Κώστας Ζουράρις.

Στη Β΄ Θεσσαλονίκης χάνει την έδρα η Χρυσή Αυγή και την παίρνει η Ενωση Κεντρώων.

Τα υπόλοιπα κόμματα διατηρούν τις έδρες που είχαν. Έτσι από τον ΣΥΡΙΖΑ εκλέγονται οι Σωκράτης Φάμελλος και Δημήτρης Μάρδας (πρώτη φορά).

Από τη ΝΔ μπαίνουν στη Βουλή οι Θεόδωρος Καράογλου, Σάββας Αναστασιάδης, από την Ένωση Κεντρώων ο Αριστείδης Φωκάς, από τη Δημοκρατική Συμπαράταξη ο Γιώργος Αρβανιτίδης, από το ΚΚΕ ο Αθανάσιος Βαρδαλής, από το Ποτάμι η Κατερίνα Μάρκου και από τους Ανεξάρτητους Ελληνες ο Γιώργος Λαζαρίδης (πρώτη φορά).