20 Σεπτέμβριος 2015, 16:38 - Τελευταία Ενημέρωση: 20 Σεπτέμβριος 2015, 15:47

Ποια κυβέρνηση θέλουν οι δανειστές

  • Ποια κυβέρνηση θέλουν οι δανειστές

Μια κυβέρνηση «μεγάλου συνασπισμού», που θα περιλαμβάνει (τουλάχιστον) τον ΣΥΡΙΖΑ και την ΝΔ, είναι αυτό που ονειρεύονται οι δανειστές την 21η Σεπτεμβρίου, προκειμένου να υπάρξει πολιτική σταθερότητα, ώστε οι εφαρμοστικοί νόμοι (άρα και τα μέτρα) να περάσουν μέχρι το τέλος του 2015.

Αυτό είναι το plan A των εταίρων μας, το οποίο μάλιστα δεν κρύβουν, αφού ήδη ευρωπαϊκές πηγές φέρεται να το έχουν... διαβιβάσει στα δύο μεγάλα κόμματα, και αυτό δεν γίνεται για πρώτη φορά μια και το μήνυμα το έχουν στείλει και στο παρελθόν.

Είναι ενδεικτικό ότι σύμφωνα με ορισμένους ως... τυράκι, για να πετύχουν τον σκοπό τους έχουν βάλει το θέμα του χρέους, υποστηρίζοντας ότι για να βρεθεί μια λύση θα πρέπει να υπάρχει η μεγαλύτερη δυνατή συναίνεση στο εσωτερικό της χώρας.

Όμως, επειδή οι δανειστές δεν αφήνουν τίποτα στην τύχη υπάρχει έτοιμο και το plan b.

Σύμφωνα, λοιπόν με αυτό, ο σχηματισμός οικουμενικής κυβέρνηση με πρωθυπουργό ένα εξωκοινοβουλευτικό πρόσωπο φέρεται να προωθείται από τις Βρυξέλλες, με δεδομένο ότι τα υπόλοιπα κόμματα θα δώσουν ψήφο-ανοχή στην ελληνική Βουλή.

Δεν θα πρέπει να θεωρείται εξάλλου τυχαίο ότι εσχάτως ο διεθνής επενδυτικό οίκος Japonica Partners, παρεμβαίνοντας ωμά στα εσωτερικά της χώρας, χαρακτήριζε (με ανακοίνωσή του) ως «επιτακτική ανάγκη» το διορισμό στο ΥΠΟΙΚ ενός διεθνούς αναγνωρισμένου προσώπου «5 αστέρων» με εξειδίκευση και ικανότητες.