18 Σεπτέμβριος 2015, 19:37 - Τελευταία Ενημέρωση: 18 Σεπτέμβριος 2015, 18:37

Ο Ιβάν Σαββίδης στηρίζει τον ελληνισμό του Αζερμπαϊτζάν

  • Ο Ιβάν Σαββίδης στηρίζει τον ελληνισμό του Αζερμπαϊτζάν
    Ο Ιβάν Σαββίδης ανάμεσα στη Σαΐντα Μεχτίεβα και τον πρέσβη της Ελλάδας στο Αζερμπαϊτζάν Δημ. Τσούγκα (Τη φωτο παραχώρησε στο pontos-news.gr η Σ. Μεχτίεβα)

Τη διαβεβαίωση του Ιβάν Σαββίδη, ότι θα στηρίξει ηθικά και οικονομικά την ελληνική κοινότητα του Αζερμπαϊτζάν, έλαβε χθες βράδυ στο Μπακού, η πρόεδρος του οργανωμένου φορέα του ελληνισμού εκεί, ελληνικής κοινότητας «Αργώ», Σαΐντα Μεχτίεβα.

Όπως δήλωσε η ίδια στο pontos-news.gr, με αφορμή τον αγώνα του ΠΑΟΚ με την Καμπάλα για τον οποίον μετέβη στο Μπακού ο μεγαλομέτοχος της ομάδας, συναντήθηκαν παρουσία και του πρέσβη της Ελλάδας στο Αζερμπαϊτζάν, Δημήτρη Τσούγκα.

Ο Πόντιος επιχειρηματίας και πρόεδρος της 5ης Περιφέρειας ΣΑΕ, των χωρών της πρώην Σοβιετικής Ένωσης, είπε στην πρόεδρο της «Αργούς» ότι η πρεσβεία της Ελληνικής Δημοκρατίας πράττει εντός των αρμοδιοτήτων της για τις καλές σχέσεις της χώρας του Καυκάσου με την Ελλάδα, εκείνος όμως θα σταθεί αρωγός σε κάθε ανάγκη της ελληνικής κοινότητας εκεί.

Σε μια αναφορά με ιδιαίτερη σημασία, ο Ιβάν Σαββίδης είπε ότι για ‘κείνον δεν έχει σημασία τι όνομα φέρει κάποιος -αν είναι ελληνικό ή άλλο- αλλά το έργο που έχει να επιδείξει για το καλό του ελληνισμού.


Ο Ιβάν Σαββίδης πήγε στο Μπακού με την οικογένειά του

Ζήτησε, τέλος, από τη Σαΐντα Μεχτίεβα, τη μεγαλύτερη δυνατή συμμετοχή των νέων ελληνικής καταγωγής σε δραστηριότητες που αφορούν τον παγκόσμιο ελληνισμό.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στο Μπακού, νέοι άνθρωποι ελληνικής καταγωγής έχουν ιδρύσει fan club του ΠΑΟΚ!