18 Σεπτέμβριος 2015, 21:41 - Τελευταία Ενημέρωση: 18 Σεπτέμβριος 2015, 20:59

Στο Σούνιο η πρώτη υποθαλάσσια παράσταση στον κόσμο

Σε βάθος 6μ. και σε ένα υποθαλάσσιο κυκλικό σκηνικό του Γιώργου Γεωργίου, με μια πρωτότυπη μουσική σύνθεση του Τρύφωνα Κουτσουρέλη που θα ακούγεται τόσο στη στεριά όσο και τη θάλασσα, οι θεατές θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν στο Ακρωτήριο του Σουνίου, την πρώτη υποθαλάσσια παράσταση στον κόσμο.

Οι συντελεστές είναι έτοιμοι μετά από δύο χρόνια εντατικής προετοιμασίας, να δώσουν τον καλύτερό τους εαυτό ώστε να μεταφέρουν μηνύματα ανθρωπιστικά, κοινωνικά και περιβαλλοντολογικά.

Μια παράσταση, όπου οι χορογράφοι Sophie Bulbulyan (DK-BEL / Γ αλλία) και Αποστολία Παπαδαμάκη (Quasi Stellar / Ελλάδα), συνεργάζονται με τη Λία Χαράκη (Pelma / Κύπρος) και μια ομάδα καλλιτεχνών από δώδεκα χώρες (Γαλλία, Γερμανία, Ελλάδα, Ελβετία, Ισπανία, Κύπρος, Λίβανος, Νορβηγία, Ολλανδία, Ουγγαρία, Πορτογαλία, Σουηδία). 

Με τίτλο «Drops of Breath» οι παραστάσεις θα πραγματοποιηθούν στις 25, 26 και 27 Σεπτεμβρίου κάτω από τον αρχαίο ναό του Ποσειδώνα και απευθύνονται σε τρεις «τύπους» θεατών.

Σε υποβρύχιο κοινό (40 άτομα ανά παράσταση) με υποχρεωτικό πλήρη εξοπλισμό και πιστοποίηση, σε κοινό (40 ανά παράσταση) από την επιφάνεια της θάλασσας, με μάσκα και βατραχοπέδιλα και σε θεατές (περίπου 100) στην ακτή, που μέσω γιγαντο-οθονών θα παρακολουθούν το θέαμα, πάνω σε αναπαυτικά μαξιλάρια και με θέα το ναό του Απόλλωνα.