18 Σεπτέμβριος 2015, 21:00 - Τελευταία Ενημέρωση: 18 Σεπτέμβριος 2015, 16:28

Τα παρασκήνια της ποντιακής πίτας... αλά dubsmash (φωτο-βίντεο)

  • Τα παρασκήνια της ποντιακής πίτας... αλά dubsmash (φωτο-βίντεο)
  • Τα παρασκήνια της ποντιακής πίτας... αλά dubsmash (φωτο-βίντεο)

Μετά τον πανικό που δημιουργήθηκε στο Facebook, από την ποντιακή πίτα... αλά dubsmash, δεν μπορούσαμε να μην επικοινωνήσουμε με τους εμπνευστές αυτής της απλής αλλά τόσο απολαυστικής στην υλοποίησή της ιδέας.

«Καθόμασταν και ακούγαμε μουσική, μέχρι που εμπνευστήκαμε και πήραμε να γυρίσουμε το βίντεο» μας λέει ο Χρόνης, που στο βίντεο είναι ντυμένος με την ποντιακή φορεσιά.

«Δεν μπορείτε να φανταστείτε πόσο γέλιο ρίξαμε μέχρι να το ολοκληρώσουμε», συμπληρώνει ο Ιορδάνης με την κουκούλα εν είδει μαντήλας.

Για τα 11’’ του βίντεο, προηγήθηκαν σχεδόν δύο ώρες σκηνοθεσίας, γυρισμάτων και άφθονου γέλιου!

Ο Χρόνης Πατουλίδης και η εικονολήπτρια του βίντεο Σοφία είναι αδέλφια με καταγωγή από τη Γέμουρα και τη Ματσούκα και ζουν στο Κορδελιό. Ο Ιορδάνης είναι από τον Κούκο Πιερίας με καταγωγή παππούδων από το Τσορντοκλού Μπάφρας. Όλοι τους ασχολούνται με τον ποντιακό χορό και είναι λάτρεις της παράδοσης, όπως δήλωσαν στο pontos-news.gr. Ο Ιορδάνης είναι και μέλος της ΠΕΝ της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος.


The making of!

Με έξυπνο τρόπο και αυτοσαρκασμό, κάτι που χαρακτηρίζει τους Πόντιους, τα παιδιά παρουσίασαν με έναν φρέσκο και πολύ ελκυστικό τρόπο κάτι ποντιακό. Πήραν δηλαδή τη... μαγιά και χρησιμοποιήσαν νέα μέσα. Η κουζίνα του Χρόνη και της Σοφίας στο Κορδελιό έγινε έτσι σκηνικό μιας έξυπνης «δήλωσης» της ποντιακής παρουσίας.

Για την ιστορία, η πίτα όχι μόνο ψήθηκε αλλά ήταν και καλή!

Οι φίλοι τους έμειναν άφωνοι στις τριήμερες εκδηλώσεις του Κορδελιού, όταν μετά τη δημοσιοποίηση του βίντεο, οι εμπνευστές του πήραν μαζί την πίτα και την μοιράστηκαν.

Και για να κρατήσουμε αμείωτο το ενδιαφέρον, οι εμπνευστές του βίντεο μας κλείνουν το μάτι αφήνοντας να εννοηθεί πως έπεται και συνέχεια.

Βασίλης Καρυοφυλλίδης