18 Σεπτέμβριος 2015, 16:42 - Τελευταία Ενημέρωση: 18 Σεπτέμβριος 2015, 16:17

Οκτώ νομοί του Πόντου στο μικροσκόπιο αρχιτεκτόνων και μηχανικών (φωτο)

  • Οκτώ νομοί του Πόντου στο μικροσκόπιο αρχιτεκτόνων και μηχανικών (φωτο)
    Παραδοσιακά σπίτια στον Πόντο μελέτησαν επιστήμονες προκειμένου να καταγράψουν τα ιδιαίτερα αρχιτεκτονικά χαρακτηριστικά τους
  • Οκτώ νομοί του Πόντου στο μικροσκόπιο αρχιτεκτόνων και μηχανικών (φωτο)
    Κατοικία στην Αργυρούπολη του Πόντου

Πρόγραμμα επενδύσεων και αναπαλαίωσης κτηρίων σε οκτώ νομούς της περιοχής του Πόντου για το 2016, καταρτίζει ο Οργανισμός Τουριστικής Ανάπτυξης του Ανατολικού Πόντου (DOKAP) με γνώμονα τις τοπικές αρχιτεκτονικές ιδιαιτερότητες τους.

Επίκεντρο των μελετών και των καταγραφών ήταν οι νομοί Αμισού, Κοτυώρων, Ριζαίου, Τραπεζούντας, Αρτβίν, Κερασούντας, Αργυρούπολης και Μπαϊμπούρτης.

Με βάση το γενικό πρόγραμμα τουριστικής ανάπτυξης της περιοχής, εκτός από τις αναπαλαιώσεις παραδοσιακών κτηρίων, προβλέπεται η ανέγερση ξενοδοχείων πέντε αστέρων, ξενώνων και δασικών χωριών στα αλπικά παρχάρια των Ποντικών Άλπεων. 

Ωστόσο για την κατασκευή τους θα ληφθεί υπόψη η προστασία και ο σεβασμός του περιβάλλοντος, καθώς και η αρχιτεκτονική παράδοση της κάθε περιοχής. Είναι φανερό ότι οι τοπικές Αρχές δεν έχουν πρόθεση να αφήσουν τίποτα στην τύχη του και απλά και μόνο στις ανάγκες της αγοράς.

*Στις φωτογραφίες απεικονίζονται σπίτια της περιοχής της Αργυρούπολης.

Gallery