17 Σεπτέμβριος 2015, 17:56 - Τελευταία Ενημέρωση: 17 Σεπτέμβριος 2015, 18:00

Πότε θα ξέρουμε το νικητή των εκλογών

  • Πότε θα ξέρουμε το νικητή των εκλογών
    (φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ/Σωτήρης Μπαρμπαρούσης)

Στις 21:30, σύμφωνα με το υπουργείο Εσωτερικών και τη Singular Logic, θα έχουμε με ασφάλεια τον νικητή της εκλογικής αναμέτρησης της Κυριακής. Υπολογίζεται, μάλιστα, ότι θα υπάρχει επαρκής εικόνα για το τελικό αποτέλεσμα της κάλπης ακόμα κι αν η διαφορά μεταξύ των δύο πρώτων κομμάτων είναι γύρω στο 1%.

Στις προηγούμενες εκλογικές διαδικασίες ανάλογη εικόνα υπήρχε μετά τις 21:30.

Σύμφωνα με το υπουργείο τα αποτελέσματα θα «τρέξουν» γρηγορότερα αυτή τη φορά μια και οκτώ περιφέρειες θα μεταδώσουν τα αποτελέσματα προς το αρμόδιο υπουργείο ηλεκτρονικά, αντί μέσω τηλεφώνου. Πρόκειται για τις περιφέρειες Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης, Κεντρικής Μακεδονίας, Δυτικής Ελλάδας, Νοτίου Αιγαίου, Βορείου Αιγαίου, Δυτικής Μακεδονίας, Ιονίων Νήσων και Θεσσαλίας.

Όσον αφορά τις έδρες που θα λάβουν τα κόμματα, ο Αλέξης Δρυμιώτης, αρμόδιος της Singular Logic σε θέματα εκλογών, ανέφερε ότι ασφαλές συμπέρασμα θα υπάρξει πριν από τα μεσάνυχτα όταν θα έχει καταμετρηθεί το 50% των ψήφων της επικράτειας. Μόνο για οριακές καταστάσεις, δηλαδή για κόμματα που θα κινούνται στο όριο του 3%, δεν θα μπορεί αν γίνει σαφής εκτίμηση.