17 Σεπτέμβριος 2015, 15:52 - Τελευταία Ενημέρωση: 17 Σεπτέμβριος 2015, 15:54

Μήνυμα ενότητας για τον ποντιακό ελληνισμό από τον Ιβάν Σαββίδη

  • Μήνυμα ενότητας για τον ποντιακό ελληνισμό από τον Ιβάν Σαββίδη
    Ο Ιβάν Σαββίδης με νέους της οργανωτικής επιτροπής της 2ης Παγκόσμιας Συνδιάσκεψης Ποντιακής Νεολαίας

Μύνημα για ενότητα και συσπείρωση, ώστε οι διαφωνίες και οι διαμάχες να αποτελέσουν παρελθόν και μέσα από συνεργασία και εποικοδομητικό διάλογο να επιτευχθεί ο κοινός στόχος για το έθνος, η διατήρησή του στη δύσκολη περίοδο που διανύει, στέλνει ο Ιβάν Σαββίδης, με αφορμή τη διοργάνωση της 2ης Παγκόσμιας Συνδιάσκεψης Ποντιακής Νεολαίας, η οποία θα γίνει από τις 2 έως τις 4 Οκτωβρίου στη Θεσσαλονίκη.

Αναφορικά με το παρόν και το μέλλον του ποντιακού ελληνισμού, ο Ιβάν Σαββίδης σημειώνει ότι η επικείμενη συνδιάσκεψη θα πρέπει να ενώσει τους πιο λαμπρούς, ταλαντούχους και φιλόδοξους εκπροσώπους της ποντιακής νεολαίας και ζητεί από τους προέδρους των ομοσπονδιών και τους συμμετέχοντες στη συνδιάσκεψη να αντιμετωπίσουν σοβαρά τις πρωτοβουλίες της ποντιακής νεολαίας και να συμβάλλουν στην υλοποίησή τους.

Καλεί όλους τους συνέδρους και τους συμμετέχοντες, στον αγώνα ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός στις 4 Οκτωβρίου, στο γήπεδο της Τούμπας, ώστε να νιώσουν την ατμόσφαιρα του γηπέδου και την ενέργειά του που συνδέεται με την Κωνσταντινούπολη.

Η δήλωση του Ιβάν Σαββίδη είναι η εξής:
Αξιότιμοι σύνεδροι και προσκεκλημένοι της Β’ Παγκόσμιας Συνδιάσκεψης Ποντιακής Νεολαίας!

Την παραμονή της συνδιάσκεψης, σας καλώ να σκεφτείτε για το πλαίσιο, στο οποίο θα συζητήσουμε το παρόν και το μέλλον του Ποντιακού Ελληνισμού. Όχι μόνο η Ελλάδα αλλά και η Ευρώπη, γενικά, βιώνουν μία από τις πιο κρίσιμες περιόδους της ιστορίας τους: οι φυγόκεντρες δυνάμεις στην ουσία φέρνουν διχόνοια στο χριστιανικό κόσμο, καταρρέει το σύστημα των ευρωπαϊκών αξιών που δημιουργήθηκε επί αιώνες και η Γηραιά Ηπειρος έχει συγκλονιστεί από τις στρατιωτικές συγκρούσεις, την οικονομική κρίση και τα δημογραφικά προβλήματα. Οι πιο ευάλωτες σε αυτή την κατάσταση είναι οι χώρες με αδύναμες οικονομίες. Ναι, πρώτα απ’ όλα μιλάω για την Ελλάδα ...

Για το έθνος μας έρχεται η στιγμή της αλήθειας, όταν πάνω απ’ όλα είναι η ενότητα και η συσπείρωση, ώστε να πετύχουμε τον κοινό στόχο.

Πρέπει να είμαστε ισχυροί να αντιμετωπίσουμε τις προκλήσεις. Οι διαμάχες και οι διαφωνίες, οι συγκρούσεις και η διχόνοια πρέπει να αποτελέσουν παρελθόν. Ήρθε η ώρα για έναν εποικοδομητικό διάλογο, για τη συνεργασία και την ανταλλαγή γνώσεων και εμπειριών, ώστε να πετύχουμε τον κύριο στόχο, να διατηρηθούμε ως έθνος.


Αφισέτα της 2ης Συνδιάσκεψης

Η επικείμενη συνδιάσκεψη πρέπει να ενώσει τους πιο λαμπρούς, φιλόδοξους και ταλαντούχους εκπροσώπους της ποντιακής νεολαίας. Στις συζητήσεις και στις εισηγήσεις δεν πρέπει να υπάρχουν περιθώρια για απαισιοδοξία. Το μέλλον μας είναι στα χέρια των αισιόδοξων νέων Ποντίων με έναν δραστήριο τρόπο ζωής.

Καλώ τους προέδρους των ποντιακών ομοσπονδιών και τους προσκεκλημένους της συνδιάσκεψης να είναι δυναμικοί και δραστήριοι. Θα πρέπει να αντιμετωπίσουμε σοβαρά τις πρωτοβουλίες της νεολαίας που θα προωθηθούν στη συνδιάσκεψη, να βρούμε τρόπους για την υλοποίηση των σχεδίων τους.


Φωτογραφία από το ταξίδι στην Τραπεζούντα - Εικονίζονται , μεταξύ άλλων, ο πρόεδρος της ΠΟΕ Χ. Τοπαλίδης, η πρόεδρος της ΠΟΠΣ Χ. Σαχινίδου και ο πρόεδρος ΣΠΟΣ Ν. Ελλάδας και Νήσων της ΠΟΕ, Γ. Βαρυθυμιάδης

Ως τελική κίνηση της συνδιάσκεψης, προσκαλώ όλους τους συνέδρους και τους προσκεκλημένους της στις 4 Οκτωβρίου, στην Τούμπα, στον αγώνα ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός, για να αισθανθείτε την ατμόσφαιρα του γηπέδου, την ενέργεια που συνδέεται με την Κωνσταντινούπολη και μετά να επιστρέψετε στις χώρες διαμονής σας, γεμάτοι θετική ενέργεια, αισιοδοξία και με προθυμία να αγωνιστείτε για το καλό μέλλον του έθνους μας.

Με εκτίμηση,
Ιβάν Σαββίδης,
Συντονιστής του ΣΑΕ της Περιφέρειας των χωρών της πρώην ΕΣΣΔ
Μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ ΠΑΟΚ