17 Σεπτέμβριος 2015, 15:15 - Τελευταία Ενημέρωση: 17 Σεπτέμβριος 2015, 16:28

Δήλωση-βόμβα Μιχαλολιάκου: Αναλαμβάνουμε την πολιτική ευθύνη για τη δολοφονία Φύσσα

  • Δήλωση-βόμβα Μιχαλολιάκου: Αναλαμβάνουμε την πολιτική ευθύνη για τη δολοφονία Φύσσα
    (φωτ.: αρχείο ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Μία ημέρα μετά την επέτειο δολοφονίας του Παύλου Φύσσα και μόλις τρεις ημέρες πριν από τις εκλογές, ο υπόδικος γενικός γραμματέας της Χρυσής Αυγής σε συνέντευξή του στον Real FM και στον Νίκο Χατζηνικολάου ταράζει τα νερά. Ο Νίκος Μιχαλολιάκος δήλωσε ότι η Χρυσή Αυγή αναλαμβάνει την πολιτική ευθύνη για τη δολοφονία του αντιφασίστα μουσικού στο Κερατσίνι, χωρίς όμως να τον κατονομάζει.

Αμέσως μετά, ωστόσο, έσπευσε να συμπληρώσει ότι δεν υπάρχει ποινική ευθύνη: «Αλλά ποινική ευθύνη, δεν υπάρχει, αν υπήρχε, γιατί δεν υπήρξε ποτέ για τη δολοφονία του Τεμπονέρα, για τη δολοφονία του Λαμπράκη; Είναι δυνατόν ένα ολόκληρο κόμμα να κατηγορείται γιατί ένας οπαδός, ένας φίλος του κόμματος, προέβη σε μία καταδικαστέα πράξη;».

Μέχρι πρόσφατα ο Νίκος Μιχαλολιάκος αρνούνταν οποιαδήποτε εμπλοκή στη δολοφονία, ισχυριζόμενος ακόμα και πως ο Γιώργος Ρουπακιάς δεν ήταν μέλος της Χρυσής Αυγής.

Είναι η πρώτη φορά που ο αρχηγός της Χρυσής Αυγής παραδέχεται δημόσια την πολιτική ευθύνη του κόμματος για τη δολοφονία Φύσσα. Η αποποίηση κάθε ποινικής ευθύνης σχετίζεται με τη δίκη που είναι σε εξέλιξη (και έχει πάρει αναβολή για τις 29 Σεπτεμβρίου), και στην οποία ο Νίκος Μιχαλολιάκος διώκεται για ένταξη και διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης.