17 Σεπτέμβριος 2015, 14:31 - Τελευταία Ενημέρωση: 17 Σεπτέμβριος 2015, 14:36

Άψιμον στο Πρόχωμα Θεσσαλονίκης στο αντάμωμα των ποντιακών συλλόγων (φωτο-βίντεο)

  • Άψιμον στο Πρόχωμα Θεσσαλονίκης στο αντάμωμα των ποντιακών συλλόγων (φωτο-βίντεο)
  • Άψιμον στο Πρόχωμα Θεσσαλονίκης στο αντάμωμα των ποντιακών συλλόγων (φωτο-βίντεο)

Φωτιά πήρε η περιοχή την περασμένη εβδομάδα, όταν συναντήθηκαν τα ποντιακά σωματεία με κλαρίνα και νταούλια για το 2ο ποντιακό αντάμωμα!

Με μεγάλη επιτυχία έγιναν οι πενθήμερες εκδηλώσεις που διοργάνωσε ο Πολιτιστικός Σύλλογος Προχώματος «Οδυσσέας», 9-14 Σεπτεμβρίου, με τίτλο «Οδύσσεια 2015».

Ξεκίνησαν με αθλοπαιδιές και τη θεατρική παράσταση «Όρνιθες» του Αριστοφάνη από τους απόφοιτους του δημοτικού σχολείου Νέας Μεσημβρίας και συνεχίστηκαν με θρησκευτικό, καλλιτεχνικό, αλλά και αθλητικό πρόγραμμα.

Την Παρασκευή 11 Σεπτεμβρίου, πήρε άψιμον το χωριό, όταν οι Σύλλογοι: «Οδυσσέας» Προχώματος, «Αμάραντον» Καστανά, «Μέγας Αλέξανδρος» Ακροποτάμου και οι σύλλογοι Νέας Σάντας Κιλκίς, Νέας Πολιτείας Ευόσμου, Πικρολίμνης, Μαυρονερίου με μια παρέλαση στους δρόμους του Προχώματος, κατευθύνθηκαν προς τον χώρο της εκδήλωσης, όπου χόρεψαν. Το Σάββατο έγινε μεγάλο ποντιακό γλέντι στον χώρο του γηπέδου, το οποίο συνδιοργανώθηκε με την ποδοσφαιρική ομάδα «Αναγέννηση Προχώματος», παρέα με τον Γιώργο Ορφανίδη στο τραγούδι και τον Αντώνη Νικηφορίδη στη λύρα.


Το απόγευμα της Κυριακής, αφού έγινε αρτοκλασία και περιφορά της Εικόνας της Υψώσεως του Τίμιου Σταυρού στον ομώνυμο ιερό ναό, ακολούθησε η παρουσίαση παραδοσιακών χορών από τους Συλλόγους ΧΟΦΕ, Κέντρο Νεότητας Χαλάστρας, Πολιτιστικό Σύλλογο Πενταλόφου, ΜΕΣ Αβέρωφ «Ο Φέταλλος» και τον Πολιτιστικό Σύλλογο Προχώματος.

Οι φωτογραφίες είναι από το προφίλ του συλλόγου στο facebook.

Gallery