17 Σεπτέμβριος 2015, 12:18 - Τελευταία Ενημέρωση: 18 Σεπτέμβριος 2015, 12:22

Πρωτοβουλία ποντιακών σωματείων για τους πρόσφυγες

  • Πρωτοβουλία ποντιακών σωματείων για τους πρόσφυγες
    (Φωτ.:Φίλιππος Φασούλας για το pontos-news.gr)

Η Εύξεινος Λέσχη Ποντίων και Μικρασιατών νομού Τρικάλων σε συνεργασία με άλλα ποντιακά σωματεία αναλαμβάνουν πρωτοβουλία για τη συγκέντρωση βασικών ειδών πρώτης ανάγκης διατροφής, ένδυσης και φαρμάκων για τους πρόσφυγες από τη Συρία.

Στην ανακοίνωσή της η Λέσχη τονίζει πως το προσφυγικό πρόβλημα που εξελίσσεται με αυτήν τη σφοδρότητα δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί μόνο από την Ελλάδα ή από εθελοντές αλλά είναι απαραίτητη η εξεύρεση άμεσης ευρωπαϊκής λύσης.

Παρ’ όλα αυτά τα ευαισθητοποιημένα ποντιακά σωματεία σε θέματα προσφυγιάς ανταποκρίθηκαν πρόθυμα, ώστε να απαλύνουν με τον δικό τους τρόπο το δράμα που βιώνουν οι πρόσφυγες από τη Συρία.

«Η προσπάθεια θα είναι διαρκής και συστηματική μέχρι να σταματήσει η ροή των προσφύγων και κατά συνέπεια η ανάγκη βοήθειας» τονίζουν τα ποντιακά σωματεία.

Τα τρόφιμα που θα συλλεχθούν θα πρέπει να είναι μακράς διαρκείας όπως γάλατα, κονσέρβες (όχι χοιρινό), κρουασάν, εμφιαλωμένα νερά, ψωμί του τοστ, φρυγανιές, παξιμάδια συσκευασμένα, κράκερς, μπισκότα, σοκολάτες, ξηροί καρποί, φρέσκα και αποξηραμένα φρούτα, παστέλια, μπάρες δημητριακών, καθώς και μακαρόνια, όσπρια κτλ. Όσοι το επιθυμούν μπορούν επίσης να προσφέρουν είδη προσωπικής υγιεινής όπως οδοντόκρεμες, οδοντόβουρτσες, σαπούνια, σαμπουάν, μωρομάντηλα, πάνες και σερβιέτες.

Δευτερευόντως χρειάζονται είδη ένδυσης, παπούτσια, κάλτσες, εσώρουχα και καπέλα κυρίως για παιδιά. Για τα παιδιά επίσης, μπλοκ ζωγραφικής μαρκαδόροι-κηρομπογιές και παλιά παιχνίδια σε καλή κατάσταση.

  • Για περισσότερες πληροφορίες απευθυνθείτε στα τηλέφωνα: 6978670067 (Νόπη Παπαδοπούλου), 6978113967 (Μαργαρίτα Τοπαλίδου),  6983179691 (Κική Παυλίδου)