16 Σεπτέμβριος 2015, 19:06 - Τελευταία Ενημέρωση: 16 Σεπτέμβριος 2015, 18:46

Πανούσης και Λεβέντης «παίζουν» σε κυβέρνηση Μεϊμαράκη

  • Επίθεση Μεϊμαράκη στην κυβέρνηση

«Επιτυχημένη έκπληξη» χαρακτήρισε ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης τη θητεία του Γιάννη Πανούση στο υπουργείο Δημοσίας Τάξης. Σε συνέντευξή του στην ιστοσελίδα newsit, ο πρόεδρος της ΝΔ δήλωσε ότι το σκέφτεται σοβαρά να τον συμπεριλάβει σε ένα πιθανό δικό του κυβερνητικό σχήμα αν εκείνος θέλει.

Στη συνέχεια έκανε άνοιγμα στον Βασίλη Λεβέντη, ξεκαθαρίζοντας ότι είναι έτοιμος να απευθύνει πρόταση σε οποιονδήποτε, συμπεριλαμβανομένου του προέδρου της Ένωσης Κεντρώων, εφόσον φυσικά μπει στη Βουλή.

Ο Ε. Μεϊμαράκης υπογράμμισε ότι βάζει ένα συγκεκριμένο πρόγραμμα και δεν έχει κόλλημα να συνεργαστεί με τον οποιονδήποτε. «Θα πάω να δω όλους τους αρχηγούς. Και τον Καμμένο αν είναι στην Βουλή. Θέλω να περάσω και τώρα από το γραφείο του για να πάρω το χαρτάκι», δήλωσε.

Επίσης, αποκάλυψε ότι μέχρι την προηγούμενη εβδομάδα δεν σκεφτόταν την κυβέρνηση. «Πίστευα ότι δεν θα είμαστε πρώτοι. Εδώ και δυο-τρεις μέρες το σκέφτομαι και με απασχολεί. Θα πρέπει να αποτελείται από ανθρώπους με ψυχολογικό σθένος και δεν με ενδιαφέρει αν θα είναι εκλεγμένοι ή εξωκοινοβουλευτικοί», υποστήριξε.

Για το μπόνους των 50 εδρών, είπε πως πιστεύει στην ενισχυμένη αναλογική για να έχει το πρώτο κόμμα τον κορμό της κυβέρνησης. Πρόσθεσε, όμως, ότι θεωρεί λίγο υπερβολικό το μπόνους των 50 εδρών. Για την υπόθεση Φλαμπουράρη, είπε με νόημα ότι πλέον ο Α. Τσίπρας «έχει τη δικιά του λίστα Λαγκάρντ».