16 Σεπτέμβριος 2015, 09:18 - Τελευταία Ενημέρωση: 16 Σεπτέμβριος 2015, 08:38

Τι θα κρίνει τη μάχη της κάλπης την Κυριακή

  • Τι θα κρίνει τη μάχη της κάλπης την Κυριακή
    (Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ Νίκος Χαλκιόπουλος)

Αντίστροφα μετρά ο χρόνος για τις εκλογές και τα κομματικά επιτελεία ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ εστιάζουν στις παραμέτρους που θα κρίνουν την πρωτιά και το μπόνους των 50 εδρών. Τρία είναι τα σημεία που θεωρούν ότι θα βγάλουν τον νικητή.

Οι δυσαρεστημένοι του ΣΥΡΙΖΑ 
Δεν είναι τυχαίο ότι ο Αλέξης Τσίπρας βλέπει ότι η συσπείρωση του κόμματός του είναι ακόμη χαμηλή και για αυτό στον πολιτικό του λόγο απευθύνεται στο συναίσθημα και ζητά να μη χαθεί ούτε ψήφος. Εκτιμάται ότι ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να περάσει το 65% (από το 60% που είναι τώρα) για να νιώθει πιο άνετα σε σχέση με την πρωτιά. Παράλληλα στην Κουμουνδούρου πιστεύουν ότι τις τελευταίες μέρες έχουν περιοριστεί οι διαρροές προς το κόμμα Λαφαζάνη. 

Οι νέοι ψηφοφόροι
Μεγάλη έμφαση δίνουν τα δύο επιτελεία και στους νέους ψηφοφόρους. Ιδίως οι ηλικίες 18-24 που δείχνουν να θέλγονται από ακραία κόμματα, δεξιά και αριστερά του πολιτικού χάρτη. Για το λόγο αυτό ο ΣΥΡΙΖΑ «παίζει» στην καμπάνια του με το «παλιό και το νέο». 

Η εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Όλγα Γεροβασίλη μιλώντας στο Star κωδικοποίησε αυτή τη στρατηγική. Απευθυνόμενη σε νέους που ήταν παρόντες στο στούντιο, τους τόνισε ότι η ψήφος είναι ύψιστης σημασίας και ευθύνης πολιτική επιλογή, ανεξαρτήτως του τι προτίθεται να ψηφίσει ο καθένας και η καθεμία.

«Πρέπει να ψηφίσετε για να μην καθοριστεί το μέλλον ερήμην σας. Όποιος αφήνει την τύχη του στα χέρια των άλλων δεν έχει πράξει το σοφότερο», είπε με έμφαση. 

Από τη μεριά του σήμερα ο Ευάγγελος Μειμαράκης διοργανώνει συνάντηση με τους νέους, γιατί γνωρίζει ότι αποτελεί την αχίλλειο πτέρνα του κόμματός του. Στις τελευταίες αναμετρήσεις μάλιστα οι ψηφοφόροι της ΝΔ ήταν στις μεγάλες ηλικίες.

Το λάθος 
Όλοι ξέρουν ότι τις τελευταίες ώρες κυριαρχεί η... προπαγάνδα και το παιχνίδι των εντυπώσεων. ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ δεν θέλουν να κάνουν εκείνο το λάθος που μπορεί να γύρει την πλάστιγγα καθοριστικά.

Δεν είναι τυχαίο ότι τόσο ο Τσίπρας όσο και ο Μειμαράκης έχουν... εξαφανίσει τους συνεργάτες τους και έχουν πάρει το παιχνίδι πάνω τους.