15 Σεπτέμβριος 2015, 17:00 - Τελευταία Ενημέρωση: 15 Σεπτέμβριος 2015, 16:55

Αλλαγή φρουράς στο ΓΕΕΘΑ με προειδοποιήσεις από τον Κωσταράκο

  • Αλλαγή φρουράς στο ΓΕΕΘΑ με προειδοποιήσεις από τον Κωσταράκο
    Στιγμιότυπο από την τελετή παράδοσης-παραλαβής (φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Με μια λαμπρή τελετή, στην οποία όμως εστάλησαν σημαντικά μηνύματα λίγα 24ωρα πριν από τις εκλογές, έγινε η αλλαγή φρουράς στην ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων. Ο τέως αρχηγός ΓΕΕΘΑ Μιχαήλ Κωσταράκος παρέδωσε στον ναύαρχο Ευάγγελο Αποστολάκη, κτυπώντας καμπανάκι. Τόνισε μεταξύ άλλων πως «οι Ένοπλες Δυνάμεις έχουν εισφέρει τα μέγιστα, δεν υπάρχουν άλλα περιθώρια και αυτό πρέπει να γίνει αντιληπτό από όλους».

Μετά από τέσσερα χρόνια στην ηγεσία του ΓΕΕΘΑ και 41 χρόνια υπηρεσίας στον ελληνικό στρατό, ο Μιχαήλ Κωσταράκος αποχωρεί για να ξεκινήσει μία δεύτερη πορεία στην Ευρώπη αναλαμβάνοντας τα καθήκοντα του προέδρου της Στρατιωτικής Επιτροπής της ΕΕ από την 6η Νοεμβρίου. Ο νέος αρχηγός ΓΕΕΘΑ έπλεξε το εγκώμιο του Μιχαήλ Κωσταράκου λέγοντας ότι παραλαμβάνει αξιόπιστες Ένοπλες Δυνάμεις με άριστα εκπαιδευμένο προσωπικό σε ένα περιβάλλον αστάθειας.

Επίσης διαβεβαίωσε ότι θα συνεχίσει τις προσπάθειες για περαιτέρω ενίσχυση της διακλαδικότητας ώστε η χώρα μας να διατηρηθεί πυλώνας σταθερότητας και ασφάλειας στην ευρύτερη περιοχή και την ανατολική Μεσόγειο.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν ο πρόεδρος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, Πάνος Καμμένος, ο αναπληρωτής υπουργός Ναυτιλίας Χρήστος Ζώης, ο πρώην αναπληρωτής υπουργός ΥΕΘΑ Δημήτρης Βίτσας, ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας, Δημήτρης Δρίτσας, ο πρώην υπουργός Εθνικής Άμυνας, Ιωάννης Βαρβιτσιώτης, σύσσωμη η στρατιωτική ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας, ξένες αντιπροσωπείες κ.α.