15 Σεπτέμβριος 2015, 22:22 - Τελευταία Ενημέρωση: 16 Σεπτέμβριος 2015, 10:22

Έρχεται φέτος η Ρόξι, το πρώτο ρομπότ του... σεξ

  • Έρχεται φέτος η Ρόξι, το πρώτο ρομπότ του... σεξ
    Η Ρόξι, το ρομπότ του σεξ

Ως το τέλος του έτους θα φτάσει στην αγορά το πρώτο ρομπότ (με τεχνητή νοημοσύνη) – για άντρες, και μελλοντικά και για γυναίκες - που προσφέρει όχι μόνο σεξουαλική ικανοποίηση αλλά κάνει συντροφικότητα σε μοναχικούς τύπους!

Αν και αποτελεί προϊόν που θα κάνει θραύση στις αγορές, έχει προκαλέσει ήδη, πριν από την κυκλοφορία του, αντιδράσεις.

Πολλοί εκφράζουν την ανησυχία τους γι' αυτά τα ρομπότ διότι επικρατεί άγνοια σχετικά με τους κινδύνους που μπορεί να υπάρξουν από μηχανές με τεχνητή νοημοσύνη. Στόχο έχουν να αναβαθμίζονται από μόνες τους και να οικειοποιούνται όλο και περισσότερες ανθρώπινες συμπεριφορές, σύμφωνα πάντα με τις ανάγκες και τις προτιμήσεις του αφεντικού τους. Κανείς όμως δεν μπορεί να γνωρίζει τα όριά τους.

Άλλοι τόνισαν τις συνέπειες που θα έχει στις σχέσεις των δύο φύλων, γιατί πολλοί θα απομονώνονται στα σπίτια τους και θα επιλέγουν την εύκολη λύση της συντροφιάς από ένα ρομπότ. Στην εποχή των κοινωνικών δικτύων, όπως το Facebook και το Twitter, αν και θα προσφέρουν λύσεις σε κάποιους, πιθανόν να απομακρύνουν περισσότερο τους ανθρώπους μεταξύ τους.

Από την άλλη, ο διευθύνων σύμβουλος της True Companion Ντάγκλας Χάινς υποστηρίζει ότι οι άνθρωποι έχουν πραγματική ανάγκη για ρομπότ όπως η Ρόξι. «Δεν σκοπεύουμε να αντικαταστήσουμε τη σύζυγο ή τη φιλενάδα κάποιου. Απλώς προσφέρουμε μια λύση σε ανθρώπους που δεν έχουν κάποια σχέση με γυναίκα ή έχουν χάσει τη σύζυγό τους. Οι άνθρωποι μπορούν να βρουν ευτυχία και πλήρωση και με άλλους τρόπους πέρα από την επαφή με έναν άλλο άνθρωπο», ισχυρίστηκε.


Ο διευθύνων σύμβουλος της True Companion, Ντάγκλας Χάινς, με τη Ρόξι

Αν και οι ειδικοί της ρομποτικής εκφράζουν αμφιβολίες κατά πόσο πράγματι η Ρόξι θα έχει την ικανότητα να... συζητά με τον σύντροφό της, υπάρχουν ήδη χιλιάδες προ-παραγγελίες για το θηλυκό υποκατάστατο που κοστίζει περίπου 7.000 δολάρια.

Ο δρ Κέβιν Κιούραν του βρετανικού Ινστιτούτου Ηλεκτρολόγων και Ηλεκτρονικών Μηχανικών θεωρεί πως τέτοια προϊόντα θα αποκτήσουν μια τεράστια αγορά. «Θα ήμασταν αφελείς αν αγνοούσαμε τις δυνάμεις της αγοράς για τέτοια ρομπότ», είπε. Δεν παραβλέπει όμως ότι πρόκειται να ενταθούν οι αντιδράσεις εναντίων αυτών των ρομπότ στο σύντομο μέλλον.

Πάντως ο Ντέιβιντ Λέβι, συγγραφέας του βιβλίου «Έρωτας και Σεξ με Ρομπότ», προβλέπει ότι έως το 2050 οι σχέσεις μεταξύ ανθρώπων και ρομπότ θα έχουν γίνει κοινότοπες.

«Υπάρχουν ολοένα περισσότεροι άνθρωποι που δυσκολεύονται να δημιουργήσουν σχέσεις, συνεπώς αυτά τα ρομπότ θα καλύψουν ένα κενό», είπε ο... ειδικός.