15 Σεπτέμβριος 2015, 15:06 - Τελευταία Ενημέρωση: 15 Σεπτέμβριος 2015, 12:15

Υψηλάντειος Αγώνας Δρόμου Νέας Τραπεζούντας Πιερίας με τεράστια επιτυχία (φωτο)

  • Υψηλάντειος Αγώνας Δρόμου Νέας Τραπεζούντας Πιερίας με τεράστια επιτυχία (φωτο)

Ξεπέρασαν κάθε προηγούμενο και κάθε προσδοκία οι φετινές συμμετοχές στον Υψηλάντειο Αγώνα Δρόμου, ο οποίος πραγματοποιήθηκε στην Νέα Τραπεζούντα Πιερίας στις 13 Σεπτεμβρίου, με διοργανωτή τον Μορφωτικό Ποντιακό Σύλλογο Νέας Τραπεζούντας «Αλέξανδρος Υψηλάντης», με την χορηγία της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας και του Τοπικού Συμβουλίου του χωριού και τη στήριξη του ΑΠΣ Δρομέων Πιερίας «ΖΕΥΣ».

Φέτος η διοργάνωση καινοτόμησε με την προσθήκη της περιπατητικής διαδρομής των 5 χλμ. στην οποία συμμετείχαν 81 περιπατητές.

Άνθρωποι διαφόρων ηλικιών περπάτησαν στην κυκλική διαδρομή μεταξύ των χωριών Κάτω Αγίου Ιωάννη και Νέας Τραπεζούντας.

Οι συμμετέχοντες απόλαυσαν τη διαδρομή αν και η θερμοκρασία σκαρφάλωσε σε ιδιαίτερα υψηλά επίπεδα για την εποχή. Γι’ αυτό οι διοργανωτές μοίρασαν πριν από την εκκίνηση στους συμμετέχοντες καπελάκια -με το λογότυπο του αγώνα- για να προφυλαχτούν από τον ήλιο, παγωτά και νερά μετά τον τερματισμό τους για να δροσιστούν. Στο τέλος του αγώνα προσφέρθηκε στους συμμετέχοντες ατομικό ποντιακό γεύμα, φτιαγμένο με μεράκι, το οποίο προσέφεραν οι κάτοικοι του χωριού της Νέας Τραπεζούντας.

Στο αγωνιστικό κομμάτι των 10 χλμ. οι συμμετέχοντες έφτασαν τους 164· εντυπωσιακή αύξηση σε σχέση με τις προηγούμενες χρονιές.

Πρώτος έκοψε το νήμα ο Παναγιώτης Γραμμένος (ΑΠΣΔ Πιερίας «ΖΕΥΣ») με χρόνο 38:00. Δεύτερος ήταν ο Συμεών Συμεωνίδης (ΑΠΣΔ Πιερίας «ΖΕΥΣ») με 38:24 και τρίτος ο Νικόλαος Κασιάρας με επίδοση 39:44 (Baliotis Nature Trail). Στις γυναίκες πρώτη ήταν η Ανθούλα Κυριακοπούλου (ΓΣ Γλυφάδας) με 42:55 και νέο ρεκόρ διαδρομής για γυναίκες, δεύτερη η Αλεξάνδρα Σουλιώτου (ΑΠΣΔ Πιερίας «ΖΕΥΣ») με 51:39 και τρίτη η Helena Sedlackova (Ολύμπιοι Δρομείς Λεπτοκαρυάς) με 54:49.

Gallery