14 Σεπτέμβριος 2015, 10:31 - Τελευταία Ενημέρωση: 14 Σεπτέμβριος 2015, 10:27

ΑΕΚ: Ενός λεπτού σιγή για τη Μικρασιατική Καταστροφή (βίντεο)

  • ΑΕΚ: Ενός λεπτού σιγή για τη Μικρασιατική Καταστροφή (βίντεο)

Η ΠΑΕ ΑΕΚ δεν ξεχνά τη μαύρη επέτειο για τη Μικρασιατική Καταστροφή. Το απέδειξε στον κυριακάτικο αγώνα με τον ΠΑΣ Γιάννινα τηρώντας πριν από την έναρξη του αγώνα ενός λεπτού σιγή για τα θύματά της αλλά και την προσφυγιά, που ακολούθησε τον ξεριζωμό των  μικρασιατών προσφύγων από τις πατρογονικές τους εστίες, πριν από 93 χρόνια.

Η ΠΑΕ ΑΕΚ είχε αιτηθεί στη Super League και είχε πάρει άδεια, να τιμήσει τη μνήμη των προγόνων της. Έτσι χθες, σε ένα κατάμεστο γήπεδο, οι δύο ομάδες τήρησαν ενός λεπτού σιγής εκπληρώνοντας ένα χρέος στα χιλιάδες θύματα της Μικρασιατικής Καταστροφής και τις αλησμόνητες πατρίδες.

Η πράξη αυτή συγκίνησε πολλούς μικρασιατικούς συλλόγους, οι οποίοι συνεχάρησαν την ΠΑΕ ΑΕΚ. Ένας από αυτούς ήταν ο Σύνδεσμος Μικρασιατών-Κωνσταντινουπολιτών «Ρίζες».

«Ο Σύνδεσμος εκφράζει την ικανοποίησή του που η σημερινή διοίκηση της ΑΕΚ αποφάσισε την εκπλήρωση ενός Ιερού Χρέους.

»Είναι το Χρέος απέναντι στα θύματα της Γενοκτονίας και του Ξεριζωμού του Μικρασιατικού Ελληνισμού από τις πατρογονικές τους εστίες στην Ιωνία, στην Πόλη και στον Πόντο.

»Η κίνηση αυτή μάς γεμίζει συγκίνηση και περηφάνια για την ομάδα της καρδιάς μας!» ανέφερε ο πρόεδρος του Συνδέσμου Νίκος Καραμπουρνιώτης στην συγχαρητήρια επιστολή.

«Με την πεποίθηση πως αυτή η ενέργεια της ΑΕΚ αποτελεί την αρχή μιας νέας εποχής, που συμβάλλει στη διατήρηση της ιστορικής Μνήμης του Μικρασιατικού Ελληνισμού, δηλώνουμε πως παραμένει στις καρδιές μας ως ομάδα Ιδέα! Καθότι είναι αυτονόητο, πως όλοι εμείς που έχουμε τις ρίζες μας εκεί, είμαστε πάντα στο πλευρό της ομάδας μας – μέσα και έξω από το γήπεδο – και η ΑΕΚ για εμάς πέραν της μεγάλης προσφοράς της στον Αθλητισμό, σηματοδοτεί μια μεγάλη ιδεολογία, με την προσήκουσα ιερότητα που έχει η ιστορία του Ξεριζωμού και της Προσφυγιάς των προγόνων μας».

Βίντεο από το mikrasiatis.gr