13 Σεπτέμβριος 2015, 10:58 - Τελευταία Ενημέρωση: 13 Σεπτέμβριος 2015, 11:11

Κύπρος: Στην αρχαία Σαλαμίνα ακούστηκε ξανά ο τραγικός λόγος

  • Κύπρος: Στην αρχαία Σαλαμίνα ακούστηκε ξανά ο τραγικός λόγος

Παρουσιάστηκε προχθές το βράδυ στο Αρχαίο Θέατρο της Σαλαμίνας από το Θεατρικό Οργανισμό Κύπρου η αρχαία τραγωδία του Ευριππίδη «Ιππόλυτος». Ήταν η πρώτη φορά, μετά από την τουρκική εισβολή του 1974, που αρχαία τραγωδία ανέβηκε στο Θέατρο της κατεχόμενης Σαλαμίνας. Σύμφωνα με το riknews.com.cy, την παράσταση παρακολούθησαν 3.567 θεατές, Ελληνοκύπριοι και Τουρκοκύπριοι.

Ωστόσο, το καλλιτεχνικό γεγονός έφερε πολιτικές… αναταράξεις στη Μεγαλόνησο. «Εκδηλώσεις σαν αυτές μπορούν να φέρουν τους ανθρώπους της Κύπρου πιο κοντά και να στείλουν το μήνυμα πως το μέλλον της χώρας μας δεν μπορεί να είναι η συνέχιση του σημερινού status quo» τόνισε ο Δημοκρατικός Συναγερμός μέσω του προέδρου της ΟΝΕ Δημήτρη Δημητρίου.

Σε γραπτή του δήλωση ο εκπρόσωπος Τύπου του ΑΚΕΛ Γιώργος Λουκαΐδης ανέφερε ότι «Μαζί Ελληνοκύπριοι και Τουρκοκύπριοι έστειλαν ισχυρό μήνυμα επανένωσης της πατρίδας και του λαού μας, επαναβεβαιώνοντας ότι ο λαός μας δεν συμβιβάζεται με την κατοχή και τη διχοτόμηση».

Η ΕΔΕΚ σε ανακοίνωσή της κατέκρινε την εκδήλωση επισημαίνοντας: «Ελπίζουμε οι υπεύθυνοι του ΘΟΚ και όσοι συνέβαλαν στη χθεσινή παράσταση στο αρχαίο θέατρο της Σαλαμίνας, να κατανοήσουν πόσο επιζήμιες είναι για την εθνική μας υπόθεση τέτοιου είδους εκδηλώσεις. Αναμένουμε να είναι πιο προσεκτικοί στο μέλλον και να μην προβαίνουν σε ενέργειες που υποσκάπτουν τις προσπάθειες για εξεύρεσης μιας δημοκρατικής λύσης στο κυπριακό».

Αναφερόμενος στην παράσταση, ο πρόεδρος των Οικολόγων Γιώργος Περδίκης είπε ότι είναι θετικό γεγονός ότι δεν συμμετείχε ο πρόεδρος της Δημοκρατίας και συμπλήρωσε πως το κόμμα του εξακολουθεί να διατηρεί ενστάσεις επειδή στη συγκεκριμένη εκδήλωση συμμετείχε ένας δημόσιος- κρατικός οργανισμός, ο ΘΟΚ.

Η παράσταση πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία του ΘΟΚ με το Σύνδεσμο της Εντός των Τειχών Πόλης της Αμμοχώστου (MASDER) και τελούσε υπό την αιγίδα της Δικοινοτικής Τεχνικής Επιτροπής για τον Πολιτισμό.