13 Σεπτέμβριος 2015, 10:26 - Τελευταία Ενημέρωση: 13 Σεπτέμβριος 2015, 16:17

Νεκροί από ανατροπή λέμβου με μετανάστες στο Φαρμακονήσι

  • Νεκροί από ανατροπή λέμβου με μετανάστες στο Φαρμακονήσι
    Φωτ. αρχείου (Ορέστης Παναγιώτου)

Τραγωδία με μετανάστες τα ξημερώματα στη θαλάσσια περιοχή ανατολικά του Φαρμακονησίου. Λέμβος στην οποία επέβαιναν περίπου 100 άτομα ανατράπηκε, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους τρεις άνθρωποι, μεταξύ των οποίων και ένα παιδί.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του υπουργείου Ναυτιλίας δέχθηκε τηλεφώνημα μέσω του αριθμού 112 ότι μετανάστες βρίσκονται σε κίνδυνο στη συγκεκριμένη θαλάσσια περιοχή. Άμεσα απογειώθηκε ελικόπτερο Super Puma και πλωτό του λιμενικού από τη Μυτιλήνη για τον εντοπισμό τους.

Σύμφωνα με το Λιμενικό Σώμα έως τώρα έχουν ανασυρθεί από τη θάλασσα 28 νεκροί.

Ακόμη, διασώθηκαν 68 άτομα, ενώ άλλα 29 είχαν καταφέρει μόνα τους να βγουν σε παραλία του Φαρμακονησίου. Άκαρπες παραμένουν έως τώρα οι έρευνες για τον εντοπισμό τεσσάρων ανήλικων που αγνοούνται στη θαλάσσια περιοχή βόρεια της Σάμου, μετά την ανατροπή πλαστικού σκάφους που μετέφερε παράτυπους μετανάστες. Το λιμενικό περισυνέλλεξε σώους 24 μετανάστες από τη θάλασσα.

Σύσκεψη για το μεταναστευτικό θα πραγματοποιηθεί σήμερα στη Μυτιλήνη.

O αναπληρωτής Υπουργός Ναυτιλίας Χρήστος Ζώης θα μεταβεί στο ακριτικό νησί, όπου και θα συμμετάσχει σε διευρυμένη σύσκεψη για την αντιμετώπιση του προσφυγικού ζητήματος, υπό την υπηρεσιακή πρωθυπουργό Βασιλική Θάνου.