11 Σεπτέμβριος 2015, 22:54 - Τελευταία Ενημέρωση: 11 Σεπτέμβριος 2015, 23:53

Τραγωδία στο Μεγάλο Τέμενος στη Μέκκα: 87 νεκροί από κατάρρευση γερανού (βίντεο-φωτο)

  • Τραγωδία στο Μεγάλο Τέμενος στη Μέκκα: 87 νεκροί από κατάρρευση γερανού (βίντεο-φωτο)

Τάφος έγινε το προσκύνημα για δεκάδες πιστούς σήμερα στο Μεγάλο Τέμενος στη Μέκκα. Σύμφωνα με τις ως τώρα πληροφορίες τουλάχιστον 87 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από πτώση γερανού. Την ανακοίνωση έκανε το υπουργείο Πολιτικής Προστασίας της Σαουδικής Αραβίας, με τις αρχές της χώρας να σημειώνουν ακόμη, ότι περίπου 184 άνθρωποι τραυματίστηκαν.

H αρχή πολιτικής προστασίας της Σαουδικής Αραβίας επιβεβαίωσε το περιστατικό στο Twitter, αλλά δεν έδωσε περαιτέρω λεπτομέρειες σχετικά με τα θύματα. Το Μεγάλο Τέμενος βρίσκεται υπό κατασκευή εδώ και πολλά χρόνια, καθώς η αρχική του χωρητικότητα ήταν περιορισμένη, με αποτέλεσμα οι αρχές να αποφασίσουν την επέκτασή του.

Το τηλεοπτικό δίκτυο Al Arabiya μετέδωσε ότι ο γερανός κατέρρευσε λόγω των ισχυρών καταιγίδων που πλήττουν την περιοχή. Το περιστατικό συνέβη ενώ η Σαουδική Αραβία ετοιμάζεται να υποδεχθεί εκατοντάδες χιλιάδες προσκυνητές για το Χατζ, το ετήσιο προσκύνημα.

Σε φωτογραφίες που έχουν αναρτηθεί στους ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης απεικονίζονται σοροί να κείτονται σε λίμνες αίματος σε ένα χώρο του τεμένους όπου φαίνεται πως κατέπεσε ένα τμήμα του γερανού.

Σε ένα βίντεο διακρίνονται άνθρωποι να ουρλιάζουν και τρέχουν πανικόβλητοι λίγο αφότου ακούστηκε ένας τεράστιος κρότος. Ένα σύννεφο σκόνης έχει καλύψει τα πάντα.