11 Σεπτέμβριος 2015, 16:16 - Τελευταία Ενημέρωση: 11 Σεπτέμβριος 2015, 15:48

Diamond League: Ο Φιλιππίδης κυνηγά απόψε το «διαμάντι» της IAAF

  • Diamond League: Ο Φιλιππίδης κυνηγά απόψε το «διαμάντι» της IAAF
    (φωτ.: EPA/Ennio Leanza)

Φινάλε σήμερα για τη θερινή σεζόν στο στίβο με τη διεξαγωγή του δεύτερου τελικού της σειράς Diamond League. Οι κορυφαίοι αστέρες του κλασικού αθλητισμού κράτησαν δυνάμεις για τη… στάση των Βρυξελλών. Εκεί θα κριθούν οι νικητές της συνολικής βαθμολογίας σε 16 αγωνίσματα.

Ήδη οι πρώτοι 16 νικητές του 2015 προέκυψαν στον αγώνα της Ζυρίχης και σήμερα στο Βέλγιο θα συμπληρωθεί το παζλ των «διαμαντιών» της IAAF (Διεθνής Ένωση Ομοσπονδιών Κλασικού Αθλητισμού). Ανάμεσα σε αυτούς που διεκδικούν να βάλουν στις αποσκευές τους το αναμνηστικό «διαμάντι», και το πριμ της πρώτης θέσης, είναι και ο Κώστας Φιλιππίδης.

Ο Έλληνας επικοντιστής διεκδικεί την πρώτη θέση για τρίτη διαδοχική χρονιά. Έχει δέκα βαθμούς έναντι 13 του Γάλλου Ρενό Λαβιλενί, που έχει κατακτήσει όλα τα «διαμάντια» από το 2010 μέχρι και σήμερα.

Ο αθλητής του Δημήτρη Κυτέα για να καταφέρει να σπάσει το σερί του κατόχου του παγκοσμίου ρεκόρ θα πρέπει να κερδίσει απόψε (στις 20:30 ο αγώνας).  Είναι σε καλή κατάσταση, και σε κάθε περίπτωση θεωρείται ένας από τους σταθερότερους αθλητές της σειράς αγώνων. Η αναμέτρηση δεν θα είναι εύκολη, καθώς εκτός από τον Λαβιλενί ξεχωρίζουν ακόμη οι Σον Μπάρμπερ (Καναδάς), Ραφαέλ Χολζντέπε (Γερμανία), Πάβελ Βογιεκόβσκι (Πολωνία).