11 Σεπτέμβριος 2015, 14:37 - Τελευταία Ενημέρωση: 11 Σεπτέμβριος 2015, 14:28

Προσκύνημα της Παναγίας Σουμελά και των λειψάνων του Αγίου Γεωργίου Καρσλίδη στην Αργυρούπολη

  • Προσκύνημα της Παναγίας Σουμελά και των λειψάνων του Αγίου Γεωργίου Καρσλίδη στην Αργυρούπολη
    Από την επίσημη υποδοχή αντιγράφου της Παναγίας Σουμελά στην Αργυρούπολη Οκτώβριος 2013 (φωτ.: Γιάννης Κωστελίδης)

Οι Πόντιοι της Αργυρούπολης Αττικής αλλά και των γύρω περιοχών θα έχουν την ευκαιρία από σήμερα Παρασκευή 11 Σεπτεμβρίου έως και τη Δευτέρα 14, να προσκυνήσουν και να προσευχηθούν στην χάρη της θαυματουργής εικόνας Παναγίας Σουμελά και των ιερών λειψάνων του Αγίου Γεωργίου Καρσλίδη εκ της Αργυρουπόλεως του Πόντου, τα οποία θα εκτεθούν σε λαϊκό προσκύνημα στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίας Βαρβάρας Αργυρούπολης.

Το προσκύνημα λαμβάνει χώρα στο πλαίσιο των εκδηλώσεων «9ο Αντάμωμα Αργυρουπολιτών του Πόντου», το οποίο διοργανώνεται από την Ένωση Ποντίων Αργυρούπολης.  

Σήμερα το απόγευμα (ώρα 19:00) στον Ιερό Ναό Αγίας Βαρβάρας Αργυρούπολης θα τελεστεί πανηγυρικός εσπερινός ενώ θα ακολουθήσει στην πλατεία Πόντου (Μετρό Αργυρούπολης) παρουσίαση παραδοσιακών ποντιακών χορών από την Ένωση Ποντίων Αργυρούπολης, τον Σύλλογο Ποντίων Ωρωπού, την Ένωση Ποντίων Νίκαιας-Κορυδαλλού και τον Πολιτιστικό Σύλλογο Ροδοχωρίου «Οι Κομνηνοί» Νάουσα, Νομός Ημαθίας.

Τον Οκτώβριο του 2013, ο Δήμος Αργυρούπολης και η Ένωση Ποντίων Αργυρούπολης υποδέχθηκε το πιστό αντίγραφο της Παναγίας Σουμελά, το οποίο τοποθετήθηκε για μόνιμη παραμονή στον Ιερό Ναό της Αγίας Βαρβάρας Αργυρουπόλεως.

Εκδηλωσεις
ΠΕΜΠΤΗ10
ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ
2015
20:30
Η Ένωση Ποντίων Αργυρούπολης και ο Δήμος Ελληνικού – Αργυρούπολης συνδιοργανώνουν Ποντιακό πανηγύρι...