11 Σεπτέμβριος 2015, 09:51 - Τελευταία Ενημέρωση: 11 Σεπτέμβριος 2015, 12:37

Αλεξιάδης: Να φοβούνται όσοι έκρυβαν χρήματα

  • Αλεξιάδης: Να φοβούνται όσοι έκρυβαν χρήματα
    Φωτ.: Αλέξανδρος Μπελτές (ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Στα 80 δισεκατομμύρια ευρώ ανέρχονται οι φόροι που οφείλουν οι πολίτες στο κράτος, δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφων Αλεξιάδης μιλώντας σήμερα στον ΣΚΑΪ.

Τόνισε ακόμη ότι για να σταματήσει το φαινόμενο των τεράστιων οφειλών, πρέπει να έχουμε και λογικά πρόστιμα. Παράλληλα, έκανε γνωστό ότι υπάρχουν επαφές με τα τεχνικά κλιμάκια των δανειστών για να βρεθεί ένας τρόπος εκλογίκευσης του ύψους των προστίμων. Αναφερόμενος στους ελέγχους της Εφορίας στις τραπεζικές καταθέσεις, είπε ότι η μεγάλη πλειονότητα των καταθετών δεν έχει να φοβάται τίποτα.

Αντίθετα, έχουν να φοβούνται όσοι έκρυβαν χρήματα και διευκρίνισε ότι για τις αδήλωτες καταθέσεις στο εξωτερικό ο στόχος των aρχών είναι να πετύχουν την εθελοντική αποκάλυψη και τον επαναπατρισμό τους.

Αυτό δεν σημαίνει όμως ότι θα δοθεί αμνηστία, όπως εξήγησε, αλλά ούτε και θα επιβληθεί ένας πολύ υψηλός και φόρος-τιμωρία. Για τον ΕΝΦΙΑ του 2015, ο Τ. Αλεξιάδης είπε ότι θα είναι σχεδόν ίδιος με τον αντίστοιχο φόρο της προηγούμενης χρονιάς και έκανε γνωστό ότι η εκκαθάρισή του θα αρχίσει σε λίγες μέρες, μόλις ολοκληρωθεί η εκκαθάριση των φορολογικών δηλώσεων.

Πρόσθεσε επίσης ότι κινήθηκαν σε πολύ καλά επίπεδα τα έσοδα του Αυγούστου και η είσπραξη του ΦΠΑ.