28 Ιούλιος 2013, 09:08 - Τελευταία Ενημέρωση: 5 Σεπτέμβριος 2014, 20:18

Στην Αθήνα σήμερα ο ιταλός πρωθυπουργός

  • Στην Αθήνα σήμερα ο ιταλός πρωθυπουργός

Στην Αθήνα καταφθάνει το απόγευμα ο ιταλός πρωθυπουργός Ενρίκο Λέτα, ο οποίος θα πραγματοποιήσει διήμερη επίσκεψη στη χώρα μας.

Τον κ. Λέτα θα υποδεχθεί στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος ο Αντώνης Σαμαράς. Οι δυο πρωθυπουργοί θα έχουν κατ' ιδίαν συνάντηση στις 12:00 την Δευτέρα στο Μέγαρο Μαξίμου.

Σύμφωνα με τη Deutsche Welle, τα βασικότερα θέματα που θα συζητήσουν οι δυο πρωθυπουργοί είναι ο αγωγός φυσικού αερίου TAP, που θα ξεκινά από το Αζερμαϊτζάν και θα καταλήγει στην Ιταλία περνώντας από την Ελλάδα, η ελληνική και ιταλική προεδρία στην Ε.Ε. το 2014 και η ευρύτερη αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης.

Με μήνυμά του, χθες, στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Twitter ο ιταλός πρωθυπουργός αναφέρθηκε στις «λέξεις-κλειδιά» της διήμερης επίσκεψής του στην Αθήνα.

«Αύριο στην Αθήνα για να πούμε στους Έλληνες ότι θέλουμε μια άλλη Ευρώπη, με εργασία, πολιτισμό και ελπίδα ως λέξεις-κλειδιά. Η Αθήνα είναι το σύμβολο μιας Ευρωπαϊκής Ένωσης που πρέπει να αλλάξει», ανέφερε ο πρωθυπουργός της Ιταλίας στην ανάρτησή του.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Αθηναϊκό Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο κ. Λέτα τόνισε μεταξύ άλλων ότι «το κύριο θέμα» στη συνάντηση που θα έχει με τον πρωθυπουργό της Ελλάδας, Αντώνη Σαμαρά, θα είναι «το μέλλον της Ευρώπης, της Γηραιάς Ηπείρου που πρέπει να γίνει διαφορετική από τη σημερινή, ώστε οι πολίτες να πάψουν να την εκλαμβάνουν ως μητριά και τιμωρό και να την δουν ως πηγή ελπίδας και ένα ενιαίο σύνολο που προσφέρει θετικές ευκαιρίες».

«Έρχομαι στην Αθήνα για να ενθαρρύνω την ελληνική κοινή γνώμη και για να πω ότι υπάρχει μια Ευρώπη που θέλει να βοηθήσει την Ελλάδα, ώστε να βοηθήσει και τον εαυτό της», σημείωσε ο ιταλός πρωθυπουργός.

Πηγή: naftemporiki.gr