10 Σεπτέμβριος 2015, 12:00 - Τελευταία Ενημέρωση: 10 Σεπτέμβριος 2015, 11:55

«Θα σε λιώσω σαν μύγα» απειλεί αρθρογράφος του AKP δημοσιογράφο της Hürriyet

  • «Θα σε λιώσω σαν μύγα» απειλεί αρθρογράφος του AKP δημοσιογράφο της Hürriyet
    Η αντανάκλαση της πραγματικότητας στα γυαλιά διαδηλωτή που προσεύχεται, μετέχοντας σε συγκέντρωση κατά του PKK στην Κωνσταντινούπολη (φωτ.: EPA/Sedat Suna)

Ενδεικτική των παθών στην Τουρκία και της διάχυτης αντιπαλότητας που τροφοδοτεί έναν φαύλο κύκλο βίας είναι η κόντρα μεγάλων αρθρογράφων, ανοιχτά μέσω του Τύπου αλλά και των κοινωνικών δικτύων.

Αρθρογράφος του Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP), ο Τζεμ Κιουτσούκ που εργάζεται στην εφημερίδα Star απειλεί ανοιχτά τον Αχμέτ Χακάν, γνωστό αρθρογράφο της Hürriyet ότι μπορεί «να τον λιώσει σα μύγα» («σα σκουλήκι» επί το ελληνικότερον).

Τον κατηγορεί για φιλοκουρδική προπαγάνδα που καλλιεργεί προκλήσεις και καταλήγει σε βία.

Χρησιμοποιώντας βαριές εκφράσεις ο Τζεμ Κιουτσούκ έγραψε σε άρθρο του βάζοντας στο στόχαστρο τον Χακάν: «Όπως οι σχιζοφρενείς, έτσι κι εσύ νομίζεις πως η Hürriyet εξακολουθεί να κυβερνά τη χώρα. Θα μπορούσαμε να σε λιώσουμε σα μύγα, αν το θέλαμε. Δείξαμε έλεος μέχρι σήμερα κι είσαι ακόμα ζωντανός».

Από την πλευρά του ο Αχμέτ Χακάν κατήγγειλε μέσω του CNN Türk όπου εμφανιζόταν ότι θα ζητήσει την ποινική δίωξη του Κιουτσούκ για «υποκίνηση εγκληματικής ενέργειας» σε περίπτωση που οποιοσδήποτε δημοσιογράφος της Hürriyet δεχθεί επίθεση μετά τις «προκλήσεις» του.

Αφού το άρθρο του Κιουτσούκ βρήκε αρνητικές αντιδράσεις ακόμη και μεταξύ υποστηρικτών του AKP, ο δημοσιογράφος υπερασπίστηκε τον εαυτό του με tweets διευκρινίζοντας ότι η έκφρασή του ήταν μεταφορική και φυσικά εννοούσε «πολιτικό θάνατο».