12 Σεπτέμβριος 2015, 10:02 - Τελευταία Ενημέρωση: 14 Σεπτέμβριος 2015, 18:36

Χρυσοστόμεια 2015 από τον ΑΟ Τριγλίας

  • Χρυσοστόμεια 2015 από τον ΑΟ Τριγλίας

Τιμώντας τη μνήμη του εθνομάρτυρα Χρυσοστόμου Σμύρνης, το τρίτο κατά σειρά τουρνουά, με τίτλο «Χρυσοστόμεια 2015», διοργανώνει ο Αθλητικός Όμιλος Τριγλίας Ραφήνας, σήμερα στο δημοτικό γήπεδο «Παναγιώτης Σκούφος».

«Είμαστε μια προσφυγική περιοχή στη Ραφήνα όπως και η ομάδα μας, με καταγωγή από την Τριγλία της Βιθυνίας. Τιμούμε εδώ και τρία χρόνια μια μεγάλη προσωπικότητα, ακόμα και για τον αθλητισμό, τον εθνομάρτυρα Χρυσόστομο Σμύρνης».

Αυτό τόνισε ο γενικός γραμματέας του ΑΟ, Κώστας Κοζής, σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με το pontos-news.gr.

Το πρώτο τουρνουά είχε γίνει το 2013 μεταξύ των ομάδων ΑΕΚ-Τριγλία και Απόλλων Σμύρνης-Πανιώνιος, με τελική νικήτρια την ΑΕΚ που επικράτησε του Απόλλωνα Σμύρνης με 2-0.

.
Απόλλων Σμύρνης-Πανιώνιος το 2013 σε αγώνα για την ιστορική μνήμη

Το δεύτερο τουρνουά πραγματοποιήθηκε το 2014 μεταξύ των ομάδων ΠΑΟ-Τριγλία και Απόλλων Σμύρνης-Πανιώνιος. Νικήτρια ομάδα στον τελικό με τον Πανιώνιο αναδείχτηκε η Τριγλία με 1-0.


ΠΑΟ-ΑΟ Τριγλίας το 2014. Αγώνας στη μνήμη του Χρυσοστόμου

Φέτος οι ομάδες που θα δώσουν δυναμικό παρών είναι ο Φωστήρας, η Δόξα Βύρωνα, ο Πανιώνιος και ο οικοδεσπότης ΑΟ Τριγλίας. Η αθλητική εκδήλωση θα αρχίσει στις 16:45, με την είσοδο των σημαιών στο χώρο του γηπέδου. Θα ακολουθήσει χαιρετισμός από τον πρόεδρο του ΑΟ Τριγλίας και τον Δήμαρχο Ραφήνας-Πικερμίου και στη συνέχεια από τη φιλαρμονική του Δήμου θα ακουστεί ο Εθνικός μας Ύμνος.

Ο πρώτος αγώνας θα ξεκινήσει στις 17:00,  ο δεύτερος  στις 18:00 και ο τελικός στις 19:00. Στις 20:00 θα γίνει η απονομή του Κυπέλλου και των αναμνηστικών.

Οι αγώνες θα έχουν διάρκεια 45 λεπτών.

Όλες οι ομάδες που συμμετέχουν εκπροσωπούν αμιγώς προσφυγικές συνοικίες που παραμένουν πιστές στο όραμα και την ιδέα που λέγεται Μικρά Ασία, αποτίοντας τον ελάχιστο φόρο τιμής τόσο στον Άγιο Χρυσόστομο Σμύρνης όσο και στους αδικοχαμένους νεκρούς Έλληνες του 1922.

Τις αθλητικές εκδηλώσεις διοργανώνει ο ΑΟ Τριγλίας και τις καλλιτεχνικές ο Δήμος Ραφήνας.