9 Σεπτέμβριος 2015, 10:47 - Τελευταία Ενημέρωση: 9 Σεπτέμβριος 2015, 10:46

Έθαψαν ζωντανή γυναίκα στην Περαία; Ανατροπή από νέα γνωμοδότηση

  • Έθαψαν νεκρό πάνω από άλλο νεκρό στο Φίλυρο Θεσσαλονίκης
    (Φωτ. αρχείου)

Γκραν γκινιόλ με την υπόθεση της 49χρονης καρκινοπαθούς που φέρεται να θάφτηκε ζωντανή πριν από ένα χρόνο, στο νεκροταφείο της Άνω Περαίας. Σύμφωνα με την ιστοσελίδα zougla.gr, η οποία παρουσιάζει γνωμοδότηση του καθηγητή Ιατροδικαστικής και Τοξικολογίας του ΑΠΘ Σαμουήλ Ντούγκου Ντζάου, ο θάνατος της γυναίκας επήλθε «κατά τον εν ζωή ενταφιασμό της περί τις 20:00 πιθανότατα συνεπεία καρδιακής ανακοπής»!

Ο Σ. Ντζάου εξηγεί ότι η 49χρονη θεωρήθηκε νεκρή λόγω της επίδρασης της χορηγούμενης φαρμακευτικής αγωγής, με την οποία περιέπεσε σε οριακή κατάσταση ζωής, με τις ζωτικές λειτουργίες του οργανισμού της και κυρίως την καρδιοαναπνευστική λειτουργία κατεσταλμένες.

Τονίζει, μάλιστα, ότι «πρόκειται για περίπτωση νεκροφάνειας, μία σπάνια κατάσταση, που λόγω της επιπόλαιας αναζήτησης των πρώιμων σημείων και της πρόχειρης εργαστηριακής διαπίστωσης του θανάτου, οδήγησε σε εσφαλμένη διάγνωση του [...] Αντιθέτως, τα πτωματικά φαινόμενα, ύστερα από ορθή αναγνώριση και αξιολόγηση και με βάση τις αρχές της Ιατροδικαστικής Επιστήμης, είναι απολύτως συμβατά με ημερομηνία και ώρα θανάτου την 25/9/2014, στις 20:00, παραδοχή που ερμηνεύει, σε απόλυτο βαθμό, τα συμβάματα και γεγονότα που περιέπλεξαν την περίπτωση θανάτου».

Τα νέα δεδομένα περιπλέκουν ξανά την υπόθεση που πριν από έναν χρόνο είχε σοκάρει το πανελλήνιο. Η ιστοσελίδα zougla.gr μεταφέρει δήλωση του δικηγόρου της οικογένειας της 49χρονης, Νικολάου Διαλυνά, ο οποίος τόνισε με νόημα ότι η «υπόθεση δεν τελειώνει εδώ». Ήδη, σύμφωνα με την ίδια πηγή, έχουν αποσταλεί αναφορές σε πρεσβείες ξένων κρατών, προκειμένου να δοθεί άδεια και να μελετηθούν σοβαρές υποθέσεις νεκροφάνειας που καταγράφηκαν κατά καιρούς.