8 Σεπτέμβριος 2015, 20:11 - Τελευταία Ενημέρωση: 8 Σεπτέμβριος 2015, 19:56

Τηλεφώνημα Μπαν Κι Μουν στη Βασιλική Θάνου για το προσφυγικό

  • Τηλεφώνημα Μπαν Κι Μουν στη Βασιλική Θάνου για το προσφυγικό
    (φωτ.:EPA/Karim Kadim)

Τηλεφώνημα-αίτημα από τον Μπαν Κι Μουν στη Βασιλική Θάνου ενόψει της Συνόδου Κορυφής του ΟΗΕ που θα πραγματοποιηθεί στις 30 Σεπτεμβρίου, παράλληλα με τη Γενική Συνέλευση. Ο Γενικός Γραμματέας του Οργανισμού ζήτησε από την υπηρεσιακή πρωθυπουργό η Ελλάδα να εκπροσωπηθεί στη Σύνοδο στο ανώτατο δυνατό επίπεδο.

Η Βασιλική Θάνου, από τη πλευρά της, τον διαβεβαίωσε ότι θα μεταφέρει στη νέα κυβέρνηση την επισήμανσή του για την κρισιμότητα της Συνόδου στο πλαίσιο του ΟΗΕ. «Πρόκειται για τον καταλληλότερο διεθνή φορέα για την αντιμετώπιση του προσφυγικού προβλήματος», φέρεται να είπε η υπηρεσιακή πρωθυπουργός.

Κατά τη διάρκεια του τηλεφωνήματος, που έγινε με πρωτοβουλία του Γενικού Γραμματέα, υπήρξε και ενημέρωσή του για τα πρόσθετα μέτρα που η Ελλάδα υλοποιεί για την αντιμετώπιση του οξυνόμενου προβλήματος των προσφυγικών ροών που δέχεται η χώρα. Η Βασιλική Θάνου υπογράμμισε και τη σημασία της στενής και σταθερής συνεργασίας των ελληνικών κυβερνήσεων τόσο με τις Ευρωπαϊκές Αρχές όσο και με την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες.