8 Σεπτέμβριος 2015, 22:29 - Τελευταία Ενημέρωση: 8 Σεπτέμβριος 2015, 22:43

Βαθύπλουτος Νορβηγός προσφέρει στους πρόσφυγες 5.000 νύχτες στα ξενοδοχεία του

  • Κομισιόν: 1,7 δισ. ευρώ για την προσφυγική κρίση
    (Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Στρατής Μπαλάσκας)

Το δράμα των προσφύγων συγκίνησε τον Νορβηγό πολυεκατομμυριούχο Πέτερ Στορντάλεν ο οποίος ανακοίνωσε σήμερα ότι προσφέρει 5.000 ημέρες διαμονής στα ξενοδοχεία του ομίλου του στους πρόσφυγες που δεν μπορούν να βρουν μια θέση στις παραδοσιακές δομές φιλοξενίας της χώρας.

Ο Στόρνταλεν είναι ιδιοκτήτης της σκανδιναβικής αλυσίδας ξενοδοχείων Nordic Choice και μιλώντας στο νορβηγικό πρακτορείο NTB είπε πως η τραγωδία των Σύρων μεταναστών που φτάνουν κατά δεκάδες χιλιάδες στην Ευρώπη «αφορά όλον τον κόσμο», ενώ διευκρίνισε ότι θα καλύπτει και τα γεύματα όσων φιλοξενηθούν στα ξενοδοχεία του.

Η νορβηγική Υπηρεσία Μετανάστευσης (UDI) ανακοίνωσε ότι θα εξετάσει την προσφορά του επιχειρηματία εφόσον τα κέντρα υποδοχής και φιλοξενίας που διαθέτει δεν επαρκούν για να καλύψουν τη ζήτηση.

Τον Αύγουστο η Νορβηγία υποδέχτηκε 2.313 ανθρώπους που ζήτησαν άσυλο στη χώρα. Στην πλειονότητά τους οι πρόσφυγες αυτοί προέρχονται από τη Συρία, την Ερυθραία και το Αφγανιστάν. Μέχρι το τέλος του έτους η UDI εκτιμά ότι ο αριθμός των προσφύγων θα ανέλθει στις 16.000 από 11.480 που ήταν πέρσι.