7 Σεπτέμβριος 2015, 17:42 - Τελευταία Ενημέρωση: 7 Σεπτέμβριος 2015, 17:38

Τσίπρας: Θα υπάρχει κυβέρνηση μετά τις εκλογές

  • Τσίπρας: Θα υπάρχει κυβέρνηση μετά τις εκλογές
    (Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ/Νίκος Αρβανιτίδης)

Ένας Τσίπρας, σίγουρος τόσο για τον εαυτό του όσο και για την επόμενη μέρα, εμφανίστηκε κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου στη Διεθνή Εκθεση Θεσσαλονίκης. Δεν είναι τυχαίο ότι απέκλεισε κατηγορηματικά το ενδεχόμενο των επαναληπτικών εκλογών τονίζοντας ότι η χώρα θα κυβερνηθεί ακόμη και εάν δεν υπάρξει αυτοδυναμία!

Παράλληλα ο Αλέξης Τσίπρας ξεκαθάρισε (για να τον ακούσουν και οι εταίροι-δανειστές) ότι θα εφαρμόσει τη συμφωνία γιατί είναι μονόδρομος για τη χώρα με στόχο να επιστρέψει η ανάπτυξη το β΄ εξάμηνο του 2016 αλλά και για να φύγει το γρηγορότερο η Ελλάδα από το καθεστώς επιτροπείας.

Ο τέως πρωθυπουργός, για άλλη μια φορά προχώρησε στο διαχωρισμό παλιού και καινούριου και απέκλεισε το ενδεχόμενο να συνεργαστεί με τη ΝΔ.

Αν και άφησε ανοικτό το περιθώριο συνεννόησης με το ΠΑΣΟΚ και το Ποτάμι δεν δίστασε να κάνει σφοδρή επίθεση κυρίως στον Σταύρο Θεοδωράκη για τις θέσεις του στο μεταναστευτικό.

Από τις βολές του Αλέξη Τσίπρα δεν γλύτωσε ούτε ο πρώην σύντροφός του Παναγιώτης Λαφαζάνης, τον οποίο χαρακτήρισε νοσταλγό της πρώην Σοβιετικής Ένωσης και ανέφερε ότι είχε δημιουργήσει κόμμα μέσα στο κόμμα.

Για τον Πρόεδρο της ΝΔ και τους χαρακτηρισμούς που έχει κατά καιρούς χρησιμοποιήσει για τον ίδιο, αλλά και για τη φράση Μεϊμαράκη «αν είναι για το καλό της χώρας να του ζητήσω συγγνώμη θα το κάνω», ο Αλέξης Τσίπρας είπε: «Είναι καλό πράγμα κανείς να ζητάει συγγνώμη αλλά θα έπρεπε να ζητήσει συγγνώμη για όσα έκανε το κόμμα του τα προηγούμενα 40 χρόνια. Επίσης γιατί συγκυβέρνησε με το ΠΑΣΟΚ τα χρόνια του Μνημονίου. Θα έπρεπε να ζητήσει συγγνώμη γιατί όταν δίναμε τη μάχη και ματώναμε θα έπρεπε να σταθεί δίπλα μας.

»Δεν θέλω να ζητήσει συγγνώμη για το "ψευτράκος". Είναι οξύμωρο πάντως να ζητάει να συγκυβερνήσει με έναν άνθρωπο τον οποίο έχει αποκαλέσει "ψευτράκο" και "πολιτικό αγύρτη"».

Παράλληλα ισχυρίστηκε ότι δεν γνωρίζει εάν ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης θέλει να γίνει πρωθυπουργός!

Στο ερώτημα τι θα κάνει σε περίπτωση που δεν υπάρξει αυτοδυναμία απάντησε: «Το τελευταίο διάστημα γίνεται προσπάθεια να τεθεί τεχνητό δίλημμα στον ελληνικό λαό. Αυτός που θα έρθει πρώτος θα είναι κοντά στην απόλυτη πλειοψηφία.

»Με τη ΝΔ είμαστε σαν την μέρα με τη νύχτα. Ο Μεϊμαράκης δεν μπορεί να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα για τα τελευταία 40 χρόνια. Δεν είμαστε όλοι το ίδιο. Υπάρχουν μεγάλες διάφορες».

Ο Αλέξης Τσίπρας έκανε άνοιγμα και στους συντηρητικούς πολίτες οι οποίοι, όπως είπε, κουράστηκαν από τις παλιές πρακτικές.

Για τις Σκουριές ανέφερε ότι η κυβέρνησή του πήρε απόφαση για αναστολή εργασιών στο 40% γιατί ενώ η εταιρεία έχει συγκεκριμένες υποχρεώσεις αρνείται να το κάνει αυτό.