7 Σεπτέμβριος 2015, 19:40 - Τελευταία Ενημέρωση: 7 Σεπτέμβριος 2015, 20:04

Πανικός στο 12ο Ποντιακό Συναπάντημα στην Ελευσίνα! (βίντεο-φωτο)

  • Πανικός στο 12ο Ποντιακό Συναπάντημα στην Ελευσίνα! (βίντεο-φωτο)

Πέρασε στην ιστορία το 12ο Ποντιακό Συναπάντημα Συλλόγου Ποντίων Ελευσίνας «Νέα Τραπεζούντα», αφού προηγουμένως άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις χάρη στην άρτια διοργάνωση.

Το αδιαχώρητο έγινε στην πλατεία έναντι του συλλόγου από πλήθος κόσμου που χρειάστηκε να μείνει όρθιος λόγω της μεγάλης προσέλευσης.

Μέλη και φίλοι από όλη την Αττική αλλά και πολλά αδελφά σωματεία έδωσαν το παρών σε αυτό το ποντιακό ξεφάντωμα.

Την εκδήλωση άνοιξε η πρόεδρος του Συλλόγου Ποντίων Ελευσίνας «Νέα Τραπεζούντα», Σοφία Κοσμίδου, η οποία αφού ευχαρίστησε τον κόσμο που παραβρέθηκε, τον ενημέρωσε για τα εγκαίνια μουσείου του Συλλόγου που πρόκειται να γίνουν πολύ σύντομα.

Ακολούθως, η Μουσικοχορευτική και Πνευματική Εστία Ποντίων και Φίλων Αιγάλεω «Ο Καύκασος» παρουσίασε ποντιακούς παραδοσιακούς χορούς με τη συνοδεία των μουσικών Χρήστου Ναβροζίδη στη λύρα και Δημήτρη Τοπκαρά στο νταούλι. Τη σκυτάλη πήρε ο οικοδεσπότης Σύλλογος Ποντίων Ελευσίνας, που χόρεψε χορούς του Πόντου με τη συνδρομή σπουδαίων μουσικών. Λύρα έπαιξε ο Κώστας Παπαδόπουλος, αγγείο, φλογέρα και ζουρνά ο Παντελής Νικολαΐδης και νταούλι ο Παναγιώτης Κοπαλίδης.

Την παράσταση έκλεψαν δυο μικροί πυρριχιστές, που χορεύοντας το χορό των μαχαιριών, απόσπασαν ενθουσιώδες χειροκρότημα!


Ο μικρός πυρριχιστής πανέτοιμος για μάχη

Ένας φίλος και ιδιαίτερος καλεσμένος του Συλλόγου, ο πρώην πρόεδρος της Ένωσης Κρητών «Η Μεγαλόνησος» Μύρων Μαραγκάκης, βράβευσε τα παιδιά του Συλλόγου Ποντίων Ελευσίνας που πέρασαν στο Πανεπιστήμιο.


Ο πρώην πρόεδρος των Κρητών Ελευσίνας, ξεχωριστός προσκεκλημένος

Σειρά τι είχε; Εννοείται το ποντιακό γλέντι! Ηλίας Υφαντίδης στο τραγούδι, Γιώργος Κουλαξουζίδης στη λύρα, Παντελής Νικολαΐδης στη φλογέρα και το αγγείο και Παναγιώτης Κοπαλίδης στο νταούλι συνέθεσαν το αρχικό καλλιτεχνικό πρόγραμμα και το γλέντι... εσκάλωσεν.

Μια νότα διαφορετική, με λαϊκό τραγούδι, έδωσαν μουσικοί φίλοι και γείτονες του Συλλόγου που έσπευσαν να βοηθήσουν ακόμα περισσότερο την καλή διάθεση του κόσμου.

Τη σκυτάλη πήρε ο καταξιωμένος καλλιτέχνης Στάθης Νικολαΐδης υπό τους ήχους της λύρας του Γιώργου Ατματζίδη. Στο νταούλι συνόδευσε ο Παναγιώτης Κοπαλίδης. Στα πλήκτρα ήταν ο Νίκος Τριανταφυλλίδης που είχε και την καλλιτεχνική επιμέλεια.

Οι εναλλαγές μεταξύ των καλλιτεχνών κράτησαν αμείωτο το ενδιαφέρον για το γλέντι κι έτσι με πολύ χορό, φαγητό και ποτό στο τέλος και μέχρι τις πρώτες ακτίνες του ήλιου ακολούθησε... μουχαμπέτ’!

Ευκαιρία για όσους παραβρέθηκαν ήταν να ακούσουν σε πρώτη εκτέλεση ένα ατιτλοφόρητο ακόμα τραγούδι του Στάθη Νικολαΐδη, σε μουσική Γιώργου Ατματζίδη και στίχους της Μαρίας Αθανασιάδου-Ποικιλίδου.

Κείμενο-βίντεο-φωτογραφίες: Βασίλης Καρυοφυλλίδης

Gallery
Εκδηλωσεις
ΣΑΒΒΑΤΟ05
ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ
2015
21:30
Ο Σύλλογος Ποντίων Ελευσίνας «Νέα Τραπεζούντα» σας προσκαλεί στο 12ο Ποντιακό Συναπάντημα του...