7 Σεπτέμβριος 2015, 13:35 - Τελευταία Ενημέρωση: 7 Σεπτέμβριος 2015, 13:33

Με ελληνική συμμετοχή το Φεστιβάλ Βενετίας

  • Με ελληνική συμμετοχή το Φεστιβάλ Βενετίας

Πρεμιέρα απόψε της πρώτης μεγάλου μήκους ταινίας του Γιώργου Ζώη, «Interruption», που θα παρουσιαστεί στο 72ο Διεθνές Φεστιβάλ της Βενετίας, σε μια προβολή για δημοσιογράφους και ανθρώπους του κινηματογράφου.

Η ταινία προβάλλεται στο Τμήμα Οrizzonti, που είναι διαγωνιστικό, με πρόεδρο της επιτροπής τον Αμερικανό σκηνοθέτη Τζόναθαν Ντέμι της «Σιωπής των αμνών» (Όσκαρ σκηνοθεσίας), του «Φιλαδέλφεια» και άλλων επιτυχιών.

Η επίσημη πρεμιέρα του «Interruption», θα γίνει αύριο Τρίτη, στις 14:30.

Το θέμα της ταινίας στην οποία τον πρωταγωνιστικό ρόλο κρατάει ο Αλέξανδρος Βαρδαξόγλου, πλαισιωμένος από πολλούς ηθοποιούς (ανάμεσά τους οι Μαρία Καλλιμάνη, Αλεξία Καλτσίκη, Σοφία Κόκκαλη, Χρήστος Στέργιογλου) έχει σχέση με την τρομοκρατική επίθεση σε θέατρο της Μόσχας, τον Οκτώβριο του 2002, όταν 50 οπλισμένοι Τσετσένοι εισέβαλαν και ακολούθησε μακελειό.

Ο 33χρονος Γιώργος Ζώης έχει σπουδάσει Μαθηματικά και Φυσικές Επιστήμες στο Μετσόβιο Πολυτεχνείο κι έχει κάνει διπλωματική στην Αστροφυσική. Στο Φεστιβάλ Βενετίας έχει στο παρελθόν μετάσχει με τις μικρές μήκους ταινίες του «Casus Belli (2010) και «Τίτλοι τέλους» (2012).