7 Σεπτέμβριος 2015, 20:40 - Τελευταία Ενημέρωση: 7 Σεπτέμβριος 2015, 19:11

Μια προτομή για τον ιστορικό του Πόντου Κωνσταντίνο Φωτιάδη (φωτο)

  • Μια προτομή για τον ιστορικό του Πόντου Κωνσταντίνο Φωτιάδη (φωτο)

«Ως Πόντια ήθελα να εκφράσω ένα μεγάλο ευχαριστώ στον καθηγητή της Ιστορίας του Νέου Ελληνισμού και συγγραφέα του 14τομου έργου για τη Γενοκτονία του Ποντιακού Ελληνισμού Κωνσταντίνο Φωτιάδη». Με αυτά τα λόγια εξήγησε στο pontos-news.gr την απόφασή της να φιλοτεχνήσει προτομή του ιστορικού, η γλύπτρια με εξειδίκευση στις προτομές Χριστίνα Γκόλνα.

Η Χριστίνα Γκόλνα, Πόντια εκ μητρός, έχοντας μέσα της μεγάλη αγάπη για κάθε τι ποντιακό θέλησε με το έργο της αυτό, για την αποφοίτησή της από το τμήμα Καλών Τεχνών, να εκφράσει την ευγνωμοσύνη της στο πρόσωπο του Κ. Φωτιάδη που υπήρξε δάσκαλός της και είναι εγκάρδιος φίλος της.

«Οφείλουμε να τιμάμε τους ανθρώπους που έχουν προσφέρει την ζωή τους στην επιστήμη όταν είναι εν ζωή και όχι μετά θάνατον. Αυτή την νοοτροπία έχω ως άνθρωπος και αυτήν ακολουθώ πάντα. Ήθελα να γίνει γνωστή η προσφορά του Κ. Φωτιάδη στον ποντιακό ελληνισμό και όχι μόνο, μέσα από το έργο μου» είπε η Χ. Γκόλνα στο pontos-news.gr.

Η προτομή του Κωνσταντίνου Φωτιάδη μαζί με άλλες δημιουργίες της Χ. Γκόλνα προσωπικοτήτων που άφησαν το δικό του στίγμα στην πόλη της Φλώρινας, θα εκτεθεί τον Οκτώβριο στον Φιλεκπαιδευτικό Σύλλογο Φλωρίνης «Αριστοτέλης». Το οριστικό πρόγραμμα της έκθεσης καθώς και η διάρκειά της θα καθοριστούν μέσα στις προσεχείς ημέρες.


Χ. Γκόλνα, Κ. Φωτιάδης και ο καθηγητής Έκτωρ Παπαδάκης μπροστά από την προτομή