6 Σεπτέμβριος 2015, 13:44 - Τελευταία Ενημέρωση: 6 Σεπτέμβριος 2015, 22:16

Τσίπρας: Θα κάνω εγκαίνια της ΔΕΘ τα επόμενα οκτώ χρόνια

  • Τσίπρας: Θα κάνω εγκαίνια της ΔΕΘ τα επόμενα οκτώ χρόνια
  • Τσίπρας: Θα κάνω εγκαίνια της ΔΕΘ τα επόμενα οκτώ χρόνια

Την πεποίθηση ότι θα κυβερνήσει και, μάλιστα, όχι μία αλλά δύο τετραετίες, εξέφρασε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, στη διάρκεια της σύντομης συζήτησης που είχε με τον πρόεδρο της ΔΕΘ-HELEXPO Αναστάσιο Τζήκα και μέλη της διοίκησης, λίγο πριν αρχίσει η συνάντηση μαζί τους.

Σύμφωνα με το ΑΜΠΕ, όταν η κουβέντα ήρθε στα εγκαίνια της 80ής Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης (ΔΕΘ), που τα έκανε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, ο Α. Τσίπρας είπε στους συνομιλητές του πως «δεν πειράζει που δεν έκανα εγώ τα εγκαίνια ως πρωθυπουργός. Τα επόμενα οχτώ χρόνια, θα έχω τη δυνατότητα...», και αμέσως όλοι γέλασαν με νόημα.

Στην επίσκεψή του στην 80ή ΔΕΘ, τον πρώην πρωθυπουργό συνοδεύουν ο πρώην αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης, οι πρώην υπουργοί Ευκλείδης Τσακαλώτος, Πάνος Σκουρλέτης, Νίκος Παρασκευόπουλος, Παναγιώτης Κουρουπλής, ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Χρήστος Σπίρτζης, ο πρώην υφυπουργός Γιάννης Αμανατίδης, οι υποψήφιοι βουλευτές Τριαντάφυλλος Μηταφίδης, Αλέξανδρος Τριανταφυλλίδης, Σωκράτης Φάμελος, Ρία Καλφακάκου, καθώς και αρκετά κομματικά στελέχη.