6 Σεπτέμβριος 2015, 09:14 - Τελευταία Ενημέρωση: 6 Σεπτέμβριος 2015, 09:12

Έως και 38 βαθμούς σήμερα ο υδράργυρος

  • Καλός ο καιρός την Κυριακή

Τους 38 βαθμούς Κελσίου θα αγγίξει σήμερα ο υδράργυρος σε πολλές περιοχές της χώρας, σύμφωνα με την πρόβλεψη της ΕΜΥ. Ο καιρός θα είναι αρχικά αίθριος, ενώ πιθανότητα τοπικών βροχών υπάρχει στα βόρεια ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις τοπικά στα ανατολικά μέχρι 6 μποφόρ, ενώ το βράδυ στο βόρειο Αιγαίο θα γίνουν βόρειοι μέχρι 7 μποφόρ.

Αττική
Ο καιρός θα είναι αίθριος, ενώ τοπικές νεφώσεις θα αναπτυχθούν στα δυτικά και βόρεια. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά μεταβλητοί 3 και βαθμιαία δυτικοί νοτιοδυτικοί 4 μποφόρ. Από το απόγευμα θα επικρατήσουν δυτικοί βορειοδυτικοί 5 μποφόρ με τάση ενίσχυσης τη νύχτα. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 22 έως 38 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλονίκη
Θα αναπτυχθούν λίγες νεφώσεις που μετά το μεσημέρι σταδιακά θα αυξηθούν και είναι πιθανό να σημειωθούν τοπικοί όμβροι κυρίως στα ορεινά. Βελτίωση από το βράδυ. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4, ενώ από το βράδυ θα γίνουν βόρειοι βορειοδυτικοί 5 με 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα φτάσει τους 36 βαθμούς Κελσίου.

Μακεδονία, Θράκη
Καιρός: λίγες νεφώσεις που από το μεσημέρι και από τα δυτικά θα αυξηθούν και είναι πιθανό να σημειωθούν τοπικές βροχές ή μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στα ορεινά. Το βράδυ τα φαινόμενα θα περιοριστούν στα βορειοανατολικά. Άνεμοι: δυτικοί νοτιοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ και από το βράδυ από βόρειες διευθύνσεις 5 με 6 τοπικά 7 μποφόρ. Θερμοκρασία: από 17 έως 36 κατά τόπους 37 βαθμούς Κελσίου, στη δυτική Μακεδονία 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ηπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος
Καιρός: γενικά αίθριος. Τις μεσημβρινές ώρες θα αναπτυχτούν τοπικές νεφώσεις και είναι πιθανό να σημειωθούν τοπικές βροχές ή μεμονωμένες καταιγίδες στα ορεινά. Άνεμοι: βορειοδυτικοί 3 με 4 και βαθμιαία στο Ιόνιο τοπικά 5 μποφόρ. Θερμοκρασία: από 18 έως 36 βαθμούς Κελσίου. Στην Ηπειρο 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος
Καιρός: γενικά αίθριος. Τις μεσημβρινές ώρες θα αναπτυχτούν τοπικές νεφώσεις και είναι πιθανό να σημειωθούν τοπικές βροχές ή μεμονωμένες καταιγίδες στα ορεινά της Θεσσαλίας. Άνεμοι: δυτικοί 3 με 5 μποφόρ. Στα νότια, και από το βράδυ στα ανατολικά τοπικά 6 μποφόρ. Θερμοκρασία: από 19 έως 38 βαθμούς Κελσίου.

Κυκλάδες, Κρήτη
Καιρός: αίθριος. Άνεμοι: δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία: από 22 έως 36 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα
Καιρός: αίθριος. Άνεμοι: δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 4 και στα νότια τοπικά μέχρι 5 μποφόρ. Θερμοκρασία: από 22 έως 36 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια η ελάχιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.