5 Σεπτέμβριος 2015, 21:43 - Τελευταία Ενημέρωση: 5 Σεπτέμβριος 2015, 20:47

Εφαρμογή για smartphone σας «συνοδεύει» σπίτι με ασφάλεια! (βίντεο)

  • Εφαρμογή για smartphone σας «συνοδεύει» σπίτι με ασφάλεια! (βίντεο)

Μια εντυπωσιακή εφαρμογή σχεδίασε ομάδα φοιτητών από το Πανεπιστήμιο του Μίσιγκαν. Πρόκειται για ένα είδος «συναγερμού» στο κινητό τηλέφωνο, που έχει στόχο να δημιουργήσει συνθήκες ασφάλειας στον κάτοχό του, εάν του συμβεί κάτι απρόοπτο στο δρόμο για το σπίτι.

Το Companion App είναι μια δωρεάν εφαρμογή για IOS και Android, που επιτρέπει στις επαφές από το smartphone να «συνοδεύουν» τον κάτοχο του κινητού παρακολουθώντας τις κινήσεις του μέσω χάρτη.

Χρησιμοποιώντας το GPS του κινητού, τα μέλη της οικογένειας ή οι φίλοι έχουν τη δυνατότητα να βλέπουν εάν το αγαπημένο τους πρόσωπο επέστρεψε στο σπίτι ασφαλές και υγιές ή αν εάν έχει συμβεί κάποιο απρόσμενο περιστατικό, όπως μια απόπειρα ληστείας.

Εγκαθιστώντας την εφαρμογή, ο χρήστης στέλνει αίτημα για να παρακολουθούν τις κινήσεις του. Ο αποδέκτης δεν χρειάζεται να θέσει την εφαρμογή στο κινητό του. Το SMS που λαμβάνει τον οδηγεί σε ένα link και ξεκινά η «παρακολούθηση».

Σε περίπτωση που ο δέκτης παρατηρήσει πως κάτι δεν πάει καλά στέλνει μήνυμα στο χρήστη αν όλα «πάνε καλά». Εφόσον μέσα σε 15 δευτερόλεπτα δεν δοθεί απάντηση, τότε το κινητό γίνεται «συναγερμός», ενώ δίνεται η δυνατότητα να ειδοποιηθεί η αστυνομία.