5 Σεπτέμβριος 2015, 17:59 - Τελευταία Ενημέρωση: 9 Δεκέμβριος 2015, 12:07

O Σύλλογος Ελλήνων Μόσχας γιορτάζει 25 χρόνια ζωής

  • O Σύλλογος Ελλήνων Μόσχας γιορτάζει 25 χρόνια ζωής
  • O Σύλλογος Ελλήνων Μόσχας γιορτάζει 25 χρόνια ζωής

Το ερχόμενο Σάββατο, στις 12 Σεπτεμβρίου, στο Διεθνές Μέγαρο Μουσικής της Μόσχας (αίθουσα Θεάτρου) θα πραγματοποιηθεί επίσημη εκδήλωση (και συναυλία) που θα είναι αφιερωμένη στην 25η επέτειο της ίδρυσης του Συλλόγου Ελλήνων Μόσχας.

Στην εκδήλωση θα μιλήσει ο πρόεδρος της Εθνικοπολιτιστικής Αυτονομίας των Ελλήνων της Ρωσίας Ιβάν Σαββίδης. Ο λόγος θα δοθεί και σε όλους τους πρώην προέδρους του Συλλόγου των Ελλήνων της Μόσχας από την ίδρυσή του έως σήμερα.

Συγκεκριμένα, ηγήθηκαν του Συλλόγου οι: Γεώργιος Τραπέζνικοφ (1990-1992), Αριστοτέλης Παρασκευόπουλος (1992-1995), Κωνσταντίνος Σωτίδης (1995-2005), Κοσμάς Ζελίλοφ (2005-2006), Κωνσταντίνος Ατματσίδης (2006-2011), Ανέστης Ξινόπουλος (2011-2013), Πάρις Κεσίσοφ (αναπληρωτής πρόεδρος σήμερα).

Στη συναυλία θα συμμετάσχουν οι γνωστοί ηθοποιοί και τραγουδιστές (ελληνικής καταγωγής)  Έλενα Κάμπουροβα, Ευκλείδης Κιουρτζίδης, Νικόλαος Σαββίδης, Ναντέζντα Ραφαηλίδη και Γιάννης Πολίτοφ. Επίσης, από την Ελλάδα θα ταξιδέψει η γνωστή τραγουδίστρια Γιοβάννα και η ερμηνεύτρια όπερας Ελένη Κελεσίδου. Στη Μόσχα αναμένεται και ο δημοφιλής τραγουδιστής από το Αλμάτι του Καζακστάν Λάκης Κέσογλου.

Στην εκδήλωση θα λάβει μέρος το ελληνικό χορευτικό παραδοσιακό συγκρότημα «Αναγέννηση» (διευθυντής Αλέξιος Τσερκέζοφ) και το χορευτικό του Ελληνικού Πολιτιστικού Κέντρου της Μόσχας (διευθύντρια Τατιάνα Τσιόρναγια).

Οι διοργανωτές εκφράζουν την ευγνωμοσύνη τους σε όλους όσοι συνέβαλαν στην προετοιμασία της επετειακής γιορτής και ζητούν κατανόηση από το κοινό για την ύπαρξη εισιτηρίου. Όπως εξηγούν, είναι για καλό σκοπό. Τα έσοδα θα δοθούν για την ολοκλήρωση του Μνημείου που είναι αφιερωμένο στα θύματα των διώξεων στο Κρασνοντάρ καθώς και για τη θεραπεία μιας Ελληνίδας που πάσχει από εγκεφαλική παράλυση.

Στην εκδήλωση θα συμμετάσχουν εκπρόσωποι και άλλων εθνοτήτων που κατοικούν στη Μόσχα. Τα εισιτήρια διανέμονται από τα κεντρικά γραφεία του Συλλόγου των Ελλήνων της Μόσχας.