5 Σεπτέμβριος 2015, 19:18 - Τελευταία Ενημέρωση: 5 Σεπτέμβριος 2015, 15:04

Ιεραρχία του Πατριαρχείου: Σεβασμός στην ιερότητα του ανθρώπινου προσώπου

  • Ιεραρχία του Πατριαρχείου: Σεβασμός στην ιερότητα του ανθρώπινου προσώπου
    Φωτ.: fanarion.blogspot.gr

Έκκληση για σεβασμό της ιερότητας του ανθρώπινου προσώπου, απευθύνει η Σύναξη της Ιεραρχίας του Οικουμενικού Θρόνου, κατόπιν συζητήσεως για το μεταναστευτικό πρόβλημα με την ποιμαντική, ανθρωπιστική και τις άλλες διαστάσεις του.

Η Ιεραρχία του Οικουμενικού Πατριαρχείου, η οποία συνήλθε υπό την προεδρία του κ.κ. Βαρθολομαίου από 29 Αυγούστου έως και 2 Σεπτεμβρίου, με ανακοινωθέν της, αποκηρύσσει κάθε μορφή βίας, φανατισμού και αποϊεροποίησης που καθιστά τον άνθρωπο αντικείμενο εκμετάλλευσης.

Επισημαίνει, μάλιστα, ότι με πολύ προβληματισμό και βαθιά θλίψη διαπιστώνει ότι και σήμερα σταυρώνεται ο Χριστός, και χριστιανικοί πληθυσμοί αυτόχθονες στη Μέση Ανατολή και την Αφρική με πλούσια πολιτιστική κληρονομιά και προσφορά αναγκάζονται υπό την πίεση και τη βία των θρησκευτικών φονταμενταλιστών να εγκαταλείψουν τις πατρογονικές τους εστίες και πρόσφυγες.

Κατά τη διάρκεια της Σύναξης, ο μητροπολίτης Λαγκαδά Ιωάννης αναφέρθηκε εκτενώς στο ευαίσθητο θέμα της μετανάστευσης, για το οποίο μεταξύ άλλων τόνισε ότι η Εκκλησία καλείται να συμβάλλει στην επίλυσή του με τη διακονία του έργου της αγάπης.