5 Σεπτέμβριος 2015, 14:56 - Τελευταία Ενημέρωση: 5 Σεπτέμβριος 2015, 14:48

Αβραμόπουλος: Έρχονται κονδύλια από την ΕΕ για τη μεταναστευτική κρίση

  • Αβραμόπουλος: Έρχονται κονδύλια από την ΕΕ για τη μεταναστευτική κρίση
    Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ (Γιάννης Κολεσίδης)

Ανοίγει ο δρόμος για την άμεση καταβολή 33 εκατ. ευρώ έως τις 15 Σεπτεμβρίου, προκειμένου η Ελλάδα να αντιμετωπίσει την έκτακτη κατάσταση της μαζικής εισροής προσφύγων. Όπως ανέφερε ο Ευρωπαίος Επίτροπος, αρμόδιος για τα θέματα Μετανάστευσης, Δημήτρης Αβραμόπουλος κατά τη συνάντησή του με την υπηρεσιακή πρωθυπουργό Βασιλική Θάνου-Χριστοφίλου, τα χρήματα αυτά αποτελούν μέρος των 450 εκατ. ευρώ που έχουν προβλεφθεί για την Ελλάδα.

Θα ακολουθήσει ακόμη περισσότερη χρηματοδότηση με βάση το έργο που παράγεται, είπε ο Δ. Αβραμόπουλος ο οποίος έστειλε μήνυμα πως τα μεγάλα ζητήματα της οικονομίας και του προσφυγικού-μεταναστευτικού δεν προσφέρονται για μικροκομματική εκμετάλλευση και γι΄ αυτό η κυβέρνηση που θα προκύψει από τις εκλογές του Σεπτεμβρίου πρέπει να τα αντιμετωπίσει με σύνεση, υπευθυνότητα και σε πνεύμα εθνικής συνεργασίας.

Νωρίτερα, ο Δ. Αβραμόπουλος είχε συναντηθεί με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο. «Είναι σχεδόν αδύνατον να αντιμετωπίσουν το μεταναστευτικό ζήτημα οι χώρες από μόνες τους και πολύ περισσότερο η Ελλάδα», τόνισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Κατά το διάλογο των δύο ανδρών στο Προεδρικό Μέγαρο, ο Π. Παυλόπουλος διαβεβαίωσε ότι η ελληνική κυβέρνηση θα πράξει ό,τι της αναλογεί σε συνεργασία με τους ευρωπαϊκούς θεσμούς προκειμένου «να αντιμετωπίσουμε το θέμα αυτό όπως ταιριάζει στον πολιτισμό της Ελλάδας και της Ευρώπης».